U heeft alles al geprobeerd, maar u kunt nog steeds niet rondkomen. Dan is er vaak extra ondersteuning mogelijk, bijvoorbeeld van de gemeente.

Regelingen van de gemeente

Wanneer u moet rondkomen van een minimuminkomen, heeft u mogelijk recht op extra vergoedingen. Dit worden inkomensondersteunende regelingen genoemd. Een inkomen op of rond het bijstandsniveau wordt als minimuminkomen gezien.

Zo kunt u gemeentelijke heffingen vaak gespreid betalen. Soms is kwijtschelding van gemeentebelasting mogelijk.

Andere regelingen of voorzieningen waar u misschien gebruik van kunt maken:

Op de website van de Uitvoeringsorganisatie BBS staat ook een overzicht van regelingen.

Wilt u weten of u recht heeft op een gemeentelijke vergoeding? Dit kunt u nagaan met Bereken uw recht.

Zuidweg & Partners

Bent u ondernemer met financiële problemen? Is het onzeker of u door kunt gaan met uw bedrijf of bent u misschien al gestopt? Dan kunt u terecht bij Zuidweg & Partners. Zij kunnen antwoord geven op al uw financiële vragen en, als dit nodig is, samen met u een schuldhulpverleningstraject opstarten.

Op de website van Zuidweg & Partners vindt u een online aanmeldformulier. U kunt ook bellen: 035 - 5385350, of stuur een mail naar info@zuidweg-partners.nl.

Declaratiefonds

In de gemeente Baarn kunnen mensen met een laag inkomen gebruik maken van het Declaratiefonds. U en uw gezinsleden kunnen de kosten van culturele, sportieve, maatschappelijke en recreatieve activiteiten (deels) vergoed krijgen. Heeft u kinderen tussen de 4 en 18 jaar? Dan komt u in aanmerking voor een aanvullende vergoeding voor zwemles.

Meer informatie over de aanvraag, de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding vindt u op de website van de gemeente Baarn.

Samen in Baarn

Spullenhulp en voedselhulp door burgers.

Stichting Samen in Baarn is een burgerinitiatief in de wijk Oosterhei. Zij delen 3 x per week spullen en voedsel uit aan de inwoners van Baarn. Voedsel wordt beschikbaar gesteld door diverse lokale ondernemers. Spullen worden verkregen door giften van particulieren oa. na oproepen op lokale Facebook groepen. Locatie: Dahliastraat 18 Baarn. Facebook

SAM²

SAM² wil voor inwoners van Baarn met een minimuminkomen iets extra’s doen. Zoals een fiets, een dagje uit of een abonnement op een sportvereniging of iets heel anders. Iedereen die op een minimumniveau leeft in Baarn kan zijn of haar vraag, waarvoor geen financiële ruimte is, kenbaar maken aan SAM².

Meer weten? Neem contact op met Pit Baarn via 035 - 3037888.

Weggeefwinkel Baarn

Bij de weggeefwinkel Baarn kunt u spullen halen of juist brengen Winkelen bij de weggeefwinkel is en blijft helemaal gratis De weggeefwinkel Baarn.....Samen leven, samen delen. Door samen te delen voorkomen wij niet alleen verspilling, maar wordt Baarn ook leuker en socialer Op deze facebookpagina kunt u een groter artikel neer laten zetten, liefst met foto, van gever naar ontvanger. Berichtje naar de winkel in een persoonlijk berichtje is voldoende. Bruikbare goederen kunnen in overleg worden opgehaald . De weggeefwinkel Baarn is geen onderdeel van de voedselbank maar een particulier initiatief waar iedereen ongeacht politieke kleur, geloof ,inkomen of maatschappelijke status welkom is. Facebook

Hulp bij regelingen en formulieren

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van regelingen? Bijvoorbeeld moeite met het invullen van formulieren? Misschien kunnen mensen uit uw omgeving of vrijwilligers u helpen. Meer over hulp bij administratie en geldzaken.

Links

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod