Een maatjesproject of maatjesinitiatief is een project waarbij vrijwilligers (maatjes) gekoppeld worden aan deelnemers. Deelnemers zijn mensen die aandacht, steun of begeleiding nodig hebben.

Activiteiten ondernemen

Samen met uw maatje onderneemt u leuke, ontspannende activiteiten. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken, naar de bioscoop, een stukje wandelen of fietsen, enzovoort. Er is van alles mogelijk!

Hoe vind ik een maatje?

U vindt een maatje via een maatjesproject.

Welzijn Baarn
Voor meer informatie en/of een afspraak voor een oriënterend gesprek kunt u contact opnemen met Maatje Baarn
E-mail: maatje@welzijnbaarn.nl
Tel: 06 13 35 94 10

Er zijn ook andere organisaties die maatjesprojecten organiseren, zoals in Baarn, Humanitas, De Zonnebloem, Unie van Vrijwilligers (UVV), Welzijn Baarn (start vanaf september 2019)

Maar u kunt natuurlijk ook gewoon contact opnemen met een zorginstelling in uw omgeving en kijken of u samen met één van de bewoners, leuke dingen kunt gaa doen.

Maatjes gezocht:
Deze organisaties zoeken maatjes voor hun cliënten Vluchtelingenwerk, Sherpa, Amerpoort, Kwintes, Lyvore, Amaris Schoonoord en verschillende kerken en thuiszorg en zorgorganisaties.

Uiteraard kunt u ook zelf op zoek gaan in uw woonwijk via de burenhulp app Nextdoor.

Hoe word ik een maatje?

Misschien zoekt u geen maatje, maar zou u graag als vrijwilliger aan de slag willen als maatje. U kunt zichzelf opgeven bij Maatje Baarn of organisaties die maatjesprojecten organiseren. Of neem contact op met het Buro Vrijwillige Inzet Baarn voor meer informatie of kijk in de vacaturebank

Hulpaanbod

Maatjesproject

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen.nl zoekt in de regio IJmond steungezinnen voor...