Bij een speelotheek kun je speelgoed lenen voor je kind.

Speelgoed

Het aanbod aan speelgoed verschilt per speelotheek. Dit kan variëren van speelgoed voor buiten tot bordspelen en muziekinstrumenten. Er is speelgoed voor alle ontwikkelingsgebieden: de taal-, de motorische, de verstandelijke en de sociaal-emotionele ontwikkeling.

Vaak wordt er onderscheid gemaakt in speelgoed om te bewegen en te bouwen. Er is speelgoed om expressie en fantasie te bevorderen. Hierbij kun je denken aan muziekinstrumenten. Verder zijn er gezelschapsspellen, puzzels en lotto's, en zintuiglijk materiaal.

Lid worden van de speelotheek

Vaak kun je tegen een kleine vergoeding speelgoed lenen en betaal je een paar euro per jaar om lid te zijn van de speelotheek. Meestal kun je het speelgoed voor een paar weken lenen, maar dit kan per speelotheek natuurlijk verschillen. Het speelgoed dat de speelotheek uitleent, is vaak geschikt voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. Ook kan je kind in de meeste speelotheken tijdens de openingsuren met andere kinderen spelen.

Speelotheek bij jou in de buurt

Kijk op Speelotheken.nl voor een speelotheek bij jou in de buurt.

COVID-19

Het kan zijn dat deze tekst (nog) niet helemaal klopt volgens de laatste RIVM-Richtlijnen. Houd bij het opvolgen van onze tips en adviezen altijd rekening met deze richtlijnen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Het keurmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland. Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: artikel Speelotheek op https://www.opvoeden.nl

Kosten van het lidmaatschap van de Speelotheek

Het abonnement op de Speel-O-Theek ad € 28,50 voor het eerste kind per jaar kan verstrekt worden via het Jeugdfonds Sport en Cultuur of het Nationaal Fonds Kinderhulp. Doelgroep 0 tot 8 jaar.

Een aanvraag voor een vergoeding van een abonnement van de Speelotheek kunt u bij een maatschappelijk werker, bewindvoerder, wijkteam van de gemeente, jeugdhulpverlener of de Armoederegisseur doen.

Hier kunt u de Informatie over de Speelotheek lezen.

Organisaties

Speluitleen

Speel O Theek - Openbare bibliotheek

 speelotheekbaarn.wordpress.comHoofdstraat 13741ACBaarn

Vergelijk hulpaanbod