Algemene informatie

Ontmoetingsplek voor creatieve doeners en denkers

Buurtbewoners en andere Baarnaren maken als Lokaal-O gebruik van de Boemerang, het voormalige jongerencentrum dat tijdelijk leeg staat. De locatie biedt ruimte voor creatieve denkers en doeners, mensen met goede ideeën die er samen iets moois van willen maken. Een eigenzinnige sociaal-culturele ontmoetingsplek, een broederij voor nieuwe initiatieven.

De stichting faciliteert de initiatieven die er al zijn en de nieuwe ontwikkelingen, voor ontmoetingen, taallessen, kinderactiviteiten, kunst en cultuur, workshops, handwerken, themabijeenkomsten, vergaderen, kleine sporten en nog veel meer.

Vaste activiteiten zijn onder meer de Buurtbieb, de Weggeefwinkel en de Mooie Ontmoetingen. Regelmatig wordt er gekookt voor grote gezelschappen.
Heb je een idee of een uit de hand gelopen hobby dat je graag met anderen wilt delen? Zoek je ruimte voor je initiatief? Laat het ons weten!

Contactinformatie

De Boemerang  Plataanlaan 13741WE Baarn www.lokaal-o.nlLaatste controle: april 2020

Plan route

Toegankelijk

Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Hulpaanbod

Arabische les

Voor kinderen die willen leren schrijven in het Arabisch. Door actief te investeren in de taal en cultuur in de samenleving waar mensen deel van uitmaken (door onder andere school en sportclubs), als te investeren in de taal en cultuur van het vaderland, investeert Aurora Levant in mensen die...

Buurtbieb op Woensdag

Je kunt kiezen uit een heleboel mooie boeken, voor volwassenen en kinderen. Meenemen is gratis. Wil je boeken komen brengen? Die zijn welkom! Graag alleen nog goed uitziende exemplaren en tijdens de openingstijden.

Dialoogtafel op Dinsdag

Sluit je aan bij de dialoogtafel op dinsdagmiddag voor een gesprek om kennis te delen, interessante onderwerpen te onderzoeken en te luisteren naar elkaars verhaal. De bedoeling is luisteren, vragen stellen en plezier! Het aantal deelnemers is 6-8 personen en de gespreksleider. We gaan van...

Expositie "Zwart Wit met vleugje kleur"

Opening expositie ‘Zwart-wit met een vleugje kleur’ Kunstenaarsvereniging LUNA Kunst in Openbare Ruimte presenteert een nieuwe tentoonstelling. Vijf kunstenaars exposeren werken op papier in verschillende technieken in de nieuwe Galerie voor Moderne Kunst in Lokaal-O. Op zaterdag 22...

Koffie-inloop

Loop binnen voor een praatje onder het genot van gratis koffie en thee. Voor iedereen die het leuk vindt! 

Lokaal aan Tafel met Akela

Akela kookt elke woensdagavond! Geniet in gezelschap van een heerlijke vers gemaakte Afghaanse maaltijd. Ook ophalen van eten is mogelijk. 

Lokaal aan Tafel met Akela

In februari en maart kookt Akela ook op vrijdag! In gezelschap genieten van een heerlijke verse Afghaanse maaltijd. Ook ophalen van eten is mogelijk. 

Lokaal op Maandag

Lokaal-O is elke maandagmiddag tussen 15 en 17 uur geopend. Met thee en zelfgebakken taart! Lokaal op Maandag staat voor nieuwe ontmoetingen met andere Baarnaars. Om bij te praten of elkaar te leren kennen. Meedoen met een naaigroepje (er zijn naaimachines aanwezig) of luisteren naar pianomuziek....

Lokaal op Maandag Speciaal

Eindejaarseditie van Thee & Taart op Maandag Jongeren van het Jeugdhonk bakken cupcakes en Nienke bakt haar fameuze fruittaart. Iedereen die langskomt, is van harte welkom.

Mooie ontmoetingen!

Hoe leuk is het om andere mensen te ontmoeten??? Om samen mee te praten, koffie te drinken, samen te lachen, te luisteren naar elkaar, te inspireren, en het vooral gewoon leuk hebben samen. Genieten en van elkaars kwaliteiten gebruik maken. We kunnen leren van elkaar, dat kan zijn iets creatiefs,...

Taalontmoetingen

Iedere dinsdagavond ongedwongen praten met elkaar en je Nederlandse taal verbeteren. Soms een beetje grammatica, maar vooral gezellige gesprekken waar je ook altijd wat van leert. samen met Marjo en Elise. Aansluiten kan nog!

Taart-Express

TAARTEXPRESS IN TIJDEN VAN CORONA: bij mensen van wie we het adres weten, gaat Lokaal-O een stukje taart langs brengen. Met Pasen brengen we voor de tweede keer 140 stukjes taart rond bij 90 adressen. Om elkaar een hart onder de riem te steken, maar ook om even een praatje te maken bij de...

Weggeefwinkel

Spullen en kleding ruilen, brengen of gewoon meenemen. Het kan allemaal in de Weggeefwinkel in LOKAAL-O. Voor alles geldt dat het gratis is. Kom gewoon eens kijken! Wilt u komen brengen, dan graag alleen tijdens de openingsuren. Uw spullen graag schoon en heel aanleveren. Hartelijk dank!

Wereldkoor

Samen zingen, samen spelen op zaterdagmiddag. Open inloop.  Wat doen we? Door samen te zingen en te spelen leren we elkaar, onze liedjes en onze cultuur beter kennen. Met afwisselend Judi Gor (zang) of Erica Bilder (drama). Kom gewoon eens langs!

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Niet gevonden wat u zocht?

Meer organisaties voor:

Bewonersorganisatie of wijkraad Vrijwilligersorganisatie
Vergelijk hulpaanbod