Om verspreiding van corona te voorkomen blijft u soms thuis en ontvangt u geen bezoek. Dit heet quarantaine. Hoe lang u thuisblijft en wat de regels zijn verschilt per situatie.

Hulp en steun bij thuisquarantaine

Als u 10 dagen in (thuis) quarantaine bent, dat kan best lastig zijn. Weet dat er hulp en ondersteuning beschikbaar is voor u in deze periode.

Maak het kenbaar

Laat uw directe omgeving weten dat u in quarantaine gaat. Bijvoorbeeld via e-mail of een berichtje via sociale media. Durf om hulp te vragen, bijvoorbeeld van bekenden of familie in de buurt. Blijf contact houden met vrienden, familie en collega’s via sociale media, e-mail, chat of telefoon. Praat over uw emoties en krop ze niet op.

Boodschappen, medicijnen en eten

Zorg voor een basisvoorraad om de quarantaineperiode door te komen, ook voor uw huisdieren. Bij de meeste supermarkten kunt u de boodschappen online bestellen. Vraag de apotheek om uw medicijnen thuis te bezorgen.

Meer informatie of hulp nodig

Komt u er niet uit of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met het Pit Baarn via e-mail info@pitbaarn.nl of telefonisch via 035- 303 78 88

Vergelijk hulpaanbod