Er zijn extra regels bekend gemaakt voor veilig reizen met de Regiotaxi in verband met corona. De belangrijkste wijzigingen zijn dat de reizigers die gebruikmaken van regiotaxi verplicht zijn om een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen en dat het maximaal aantal personen dat in de taxi mag zitten wordt beperkt.

Daarnaast zijn er nog meer regels gemaakt:

  • Als u een rit boekt, dan stelt de telefonist u enkele vragen om na te gaan of u geen corona gerelateerde klachten heeft (gezondheidscheck). Als u geen klachten heeft, dan mag u gewoon met de regiotaxi reizen.
  • De chauffeur draagt een chirurgisch/medisch mondkapje. U bent verplicht een chirurgisch mondkapje (type II of type IIR) te dragen voordat u in de taxi stapt. Als u dit niet bij u heeft of weigert op te zetten, dan kan de chauffeur u niet
    vervoeren of helpen bij het instappen.
  • Er mag per bank of rij stoelen slechts één zitplaats bezet zijn. Reizigers mogen niet recht achter elkaar zitten of recht achter de chauffeur plaatsnemen.
  • Dit betekent dat reizigers die normaal voorin plaatsnemen, hier niet meer mogen zitten.
  • Reizigers stappen zo mogelijk zelf in- en uit en doen de gordel om, maar de chauffeur kan wel ondersteunen als dit nodig is.

Deze aanvullende maatregelen zijn vastgelegd in het protocol zorgvervoer ( vanaf 18 jaar en ouder).

https://www.knv.nl/wp-content/uploads/2020/11/Sectorprotocol-zorgvervoer-vanaf-18-jaar-en-ouder-incl-bijlage-RIVM-v051120-DEF.pdf

Door de maatregelen betekent dit dat er minder ritten uitgevoerd kunnen worden. Daarom vragen we u zo vroeg mogelijk u ritten te bestellen. Door het verminderen van het aantal passagiers in de voertuigen, kan het op sommige
momenten erg druk zijn, de callcentermedewerker kan u dan vragen de rit eerder of later te laten beginnen. We vragen u om alleen voor noodzakelijke reizen de regiotaxi te gebruiken.

Vervoer naar vaccinatiestraat

De regiotaxi kan ook gebruikt worden voor het vervoer naar om de vaccinatie op te halen. Het is op dit moment voor ons onduidelijk hoeveel capaciteit hiervoor ingecalculeerd moet worden.

We zijn dit op dit moment aan het inrichten in overleg met de vervoerder en het callcenter. De reiziger hoeft voor deze ritten geen eigen bijdrage te betalen en het gaat niet van het kilometerbudget af.

Ook OV-reizigers kunnen naar de priklocaties reizen, maar betalen wel de eigen bijdrage. Het gaat om de priklocaties in het vervoersgebied van RTEH.

https://vng.nl/artikelen/gebruik-van-gemeentelijke-voorzieningen-voor-vervoer-ouderen-naar-ggd-priklocaties

Vergelijk hulpaanbod