Voor al uw vragen in het sociale domein
Nieuws

Schrijf je in voor de Winterspelen in de Kerstvakantie in Baarn

In de Kerstvakantie is er een bijzondere sportdag voor alle basisschoolkinderen. Deze Winterspelen-dag zal plaatsvinden op donderdag 27 december. De dag wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van De Trits, Kinderopvang Baarn en de jeugdsportcoördinatoren van de Gemeente Baarn. Je kunt je nu al inschrijven voor deze leuke sportdag!

Lees meer

“Oud worden: Je moet er maar zin in hebben!”

Datum: Zaterdag 19 januari 10:30 – 12:00 (de zaal is open vanaf 10.00 uur) Plaats: Welzijn Baarn, Oranjestraat 8, Baarn

Lees meer

Wintereditie Vuurol 2019 DoorGRONDEN

Warm jezelf op voor de Wintereditie in en rond het Koos Vorrinkhuis op de avonden van 14, 15 en 16 februari. In het donker van het holst van de winter, maar met speciaal licht in de duisternis…

Lees meer

kerststallenroute De Weg van het Licht.

Vanaf 18 december is de Weg van het licht weer te bewonderen.

Lees meer

Petitie tegen fris en snoep op school

Beroepsorganisaties in de mondzorg zijn een petitie gestart tegen de verkoop van snoep en frisdrank in schoolkantines.

Lees meer

DENK NA EN CHECK!

Wat doe jij allemaal online? Filmpjes kijken, foto’s delen, beetje schoolwerk misschien, shoppen, tickets kopen… Waarschijnlijk bijna alles. Maar online is lang niet alles wat het lijkt. Iedereen kan zich voordoen als iemand anders. Of als een winkel of zelfs een bank.

Lees meer

Meer onderwijskansen voor leerlingen die veel zorg nodig hebben

Het kabinet komt met een set maatregelen, waardoor het voor leerlingen die veel zorg nodig hebben makkelijker wordt om onderwijs te krijgen. Elk kind moet de kans krijgen om zich maximaal te ontwikkelen, indien nodig met een aangepast programma op school of in een zorginstelling.

Lees meer

100 jaar Het Baarnsch Lyceum: Reünie

Wat in 1919 als een particulier initiatief begon, is uitgegroeid tot een bloeiende school: Het Baarnsch Lyceum, dat dit schooljaar zijn honderdjarig bestaan viert.

Lees meer

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u vragen over zorgtaken, opvoeding, onderwijs, wonen, werk of inkomen? Loopt u vast in de samenwerking met zorgorganisaties? En zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Lees meer

Fietsen vanaf Welzijn Baarn

Wist u dat er elke donderdagochtend (bij goed weer) een groep dames en heren met elkaar gaat fietsen?

Lees meer

Kidskaarten - Extraatje voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen

Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’.

Lees meer

Proef ‘Zorgverzekering op maat’ voor inwoners met laag inkomen

Voor inwoners met een minimum inkomen start de gemeente Baarn de proef ‘Zorgverzekering op maat’.

Lees meer

Gluren bij de Buren 2019

Baarn maakt zich op voor een gloednieuwe editie van Gluren bij de Buren

Lees meer

Gratis snoeihout ophalen in Baarn

RMN Reinigingsbedrijf Midden Nederland haalt in november gratis het snoeihout op.

Lees meer

faalangst reductietraining voor jongeren

In januari/februari 2019 starten we bij Welzin met een faalangstreductietraining voor jongeren van 12-16 jaar uit Baarn en Soest/ Soesterberg.

Lees meer

SENIOREN BAARN IN BEWEGING

Stichting Sport & Bewegen Senioren Baarn stimuleert senioren in de regio om fit en vitaal te blijven met een gevarieerd aanbod van activiteiten. Samen bewegen met leeftijdsgenoten en daarbij een hoop plezier beleven. Doe mee!

Lees meer

Meldpunt Eenzaamheid Baarn van start

Voelt u zich eenzaam? Of kent u iemand die eenzaam is? Bent u familie, vriend of kennis, buur en maakt u zich om iemand zorgen? Maak er werk van en bel met het Meldpunt eenzaamheid

Lees meer

Woont u alleen en heeft u een kamer over?

Landelijk is er een tekort van 40.000 studentenkamers, terwijl meer dan de helft van de 65-plussers alleen woont en dat liever anders zou zien.

Lees meer

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING SENIOREN IN SOEST

SOEST - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 10 en 24 maart, 14 en 28 april en vervolgens minimaal twee keer per maand in het Woonzorgcentrum Mariënburg, Burgemeester Grothestraat 80

Lees meer

Subsidieregeling Stimuleringsbudget Baarn

De raad van de gemeente Baarn heeft (vanaf 2017) een stimuleringsbudget van jaarlijks € 50.000,- beschikbaar gesteld. Dit is een budget voor nieuwe initiatieven van en voor inwoners van Baarn. Deze initiatieven moeten gericht zijn op de bevordering van de zelfredzaamheid van inwoners.

Lees meer

Voorkom seksuele intimidatie en seksueel misbruik in de (sport-)vereniging.

Met de term seksuele intimidatie wordt gedoeld op elke vorm van seksueel gedrag of seksuele toenadering, opzettelijk of onopzettelijk, die door de persoon die het ondergaat als ongewenst of gedwongen wordt ervaren. Het kan gaan om verbaal, non-verbaal en fysiek gedrag.

Lees meer

Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen.

De gemeente Baarn biedt samen met Zilveren Kruis een collectieve verzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. De uitvoering van deze collectieve verzekering wordt verzorgd door Uitvoeringsorganisatie BBS.

Lees meer

Extraatje voor Baarnse kinderen in gezinnen met een laag inkomen

Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’.

Lees meer

Online leerprogramma voorkomt schuldenproblematiek bij jongeren met verstandelijke beperking

Speciaal voor (zeer) moeilijklerende jongeren heeft MEE NL een e-learning opgezet om hen te leren met geld om te gaan.

Lees meer

Herken jij koolmonoxidevergiftiging?

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Maar elk jaar overlijden in Nederland zo'n 11 mensen door koolmonoxidevergiftiging en worden gemiddeld 150 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

Lees meer

Digitaal Jongerenloket online

Voor alle jongeren uit de regio van 18 tot 27 jaar met vragen over werk, scholing of inkomen is er één ingang: het Jongerenloket. Naast de fysieke ingang aan de Stadsring 75 in Amersfoort, is vanaf deze maand het Jongerenloket ook online te bezoeken: www.jongerenloketamersfoort.nl

Lees meer

Nieuwkomers en Vrijwilligerswerk

De vrijwilligerscentrale Alkmaar heeft in samenwerking met het Oranjefonds een handleiding geschreven ‘Nieuwkomers en vrijwilligerswerk’ staat vol informatie over asielzoekers, vluchtelingen en status-/vergunninghouders, of zoals wij ze liever noemen: nieuwkomers.

Lees meer

AOW-leeftijd blijft in 2023 67 jaar en drie maanden

In 2023 gaat de AOW-leeftijd niet omhoog. De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat dit regelt. De AOW-leeftijd blijft hetzelfde als in 2022, omdat de levensverwachting minder snel stijgt dan verwacht

Lees meer

Nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen

Twee nieuwe leveranciers gaan vanaf 1 januari de hulpmiddelen, zoals een rolstoel, scootmobiel, driewielfiets of tillift aan inwoners in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Nijkerk en Woudenberg leveren en onderhouden.

Lees meer

Compensatieregeling zwangere zelfstandigen

Naar aanleiding van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van 27 juli heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten een compensatieregeling te treffen.

Lees meer