Voor al uw vragen in het sociale domein
Nieuws

Vies worden mag op ModderDag

Vrijdag 29 juni is het weer ModderDag! Wroeten in de modder, blubberkastelen bouwen en lekker vies worden; het mag allemaal.

Lees meer

Praatpakket ouders en kinderen

Praatpakket over ziek zijn Wat vertel je? Durft jouw kind te vragen of papa, mama, broer of zus weer beter wordt?

Lees meer

Fietsen voor een goed doel!

Op 31 augustus 2018 fiets er een groep van tot nu toe 25 wielrenners van Baarn naar Valkenburg aan de Geul, een rit van ongeveer 200 km. De rit start bij Brassen op de Brink in Baarn en zal eindigen bij het Trefpunt in Valkenburg.

Lees meer

Promoot uw activiteiten op PITBaarn.nl

Onderaan in de zwarte balk staat: activiteiten aanmelden. Klik op de link en ga naar deze pagina https://www.lokaalloket.nl/invis2/activiteiten/_baarn/ Vul uw gegevens in en de activiteit wordt na controle zo spoedig mogelijk gepubliceerd.

Lees meer

ZomerOndernemer: voor jongeren met ondernemersambitie!

Ambitieuze jongeren van 15 tot 22 jaar die willen ontdekken of een eigen bedrijf iets voor ze is, kunnen ook deze zomer weer meedoen met ZomerOndernemer. Een mooie kans om ervaring op te doen met ondernemerschap.

Lees meer

Uniek Sporten, overzicht sportaanbieders gehandicapten sport.

Een handicap hoeft zeker geen belemmering te zijn om te sporten of te bewegen! Uniek Sporten helpt om geschikt aanbod te vinden. Vanaf 29 mei is ook de gemeente Baarn te vinden op Unieksporten.nl

Lees meer

Iets verloren in Baarn?

iLost brengt jouw verloren voorwerp snel weer bij je terug.

Lees meer

Budgetwaaier Welzijn Baarn

Deze week is onze Budgetwaaier klaar met daarin alle regelingen & mogelijkheden! U kunt deze ophalen bij Welzijn Baarn óf bij de Bibliotheek!

Lees meer

Gratis overdekte fietsenstalling Baarn

Gratis overdekte fietsenstalling in Baarn voor de 1e 24 uur. Daarna € 0,50 ct per 24 uur.

Lees meer

Escape Game 'Het geheim van de weldoener'

1915, een rijke handelaar, een half afgebouwde kas, een nieuwsgierige echtgenote, en een geheim, Je hebt een uur de tijd om Het Geheim van de Weldoener te ontrafelen, voordat August Janssen terugkomt…

Lees meer

Klimbos Gooi Eemland; er is maar één weg naar de top en dat is naar boven!

Klimbos Gooi Eemland in Lage Vuursche (Baarn) is wat je noemt een majestueus klimbos. Hier vind je maar liefst 10 verschillende klimavonturen en circa 85 verschillende overgangen. Oplopend in moeilijkheidsgraad en hoogtes van 2 tot niet minder dan 22,5 meter. Daar word je wel even onderdanig van… Heel even maar, want je weet: .....

Lees meer

Nieuw Sociaal Netwerk; OogOpBaarn

Bij OogopBaarn geloven we dat het wonen in een plaats leuker wordt als mensen contact met elkaar hebben en weten wat er speelt. Wij willen stichtingen, verenigingen, sociale projecten maar ook individuen de kans geven om berichten te plaatsen over wat hun bezighoudt.

Lees meer

Medisch verantwoord sporten bij Harttrimclub Soest.

Vooral op oudere leeftijd is sporten enorm belangrijk. Wil je gezond oud worden dan is sporten een noodzaak. Daarvoor is er de Harttrimclub Soest Baarn. Wij sporten elke maandag avond van 20.00 tot 21.30 met een leuke club mensen. We hebben momenteel ca 18 leden en wekelijks komen er gemiddeld 13 mensen opdagen.

Lees meer

Mantelzorgcompliment 2018 aanvragen

Het mantelzorg compliment 2018 kan weer aangevraagd worden, via onderstaande link. De zorgvragers die bij ons bekend zijn krijgen bericht hiervan per post of mail.

Lees meer

Hartslag.NU

Nederland krijgt één alarmeringssysteem voor burgerhulpverleners. Dat betekent dat de twee huidige systemen, Hartslag Nu en HartveiligWonen (nu STAN), samen verder gaan onder de naam HartslagNu. Met één landelijk systeem kunnen we de overlevingskansen van alle slachtoffers van een circulatiestilstand in heel Nederland optimaliseren

Lees meer

Fietsen, wandelen en varen. Kom genieten op en langs de Eem.

Elke dag is er één vaarttocht en die begint én eindigt in Amersfoort. Bij elke opstapplaats kun je in- of uitstappen (met of zonder fiets). Kijk voor het volledige vaarschema op de website. Er wordt gevaren van Amersfoort naar Huizen of Bunschoten Spakenburg

Lees meer

GOEDKOPE RIJBEWIJSKEURING SENIOREN IN SOEST

SOEST - Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen terecht bij de RijbewijskeuringsArts op 10 en 24 maart, 14 en 28 april en vervolgens minimaal twee keer per maand in het Woonzorgcentrum Mariënburg, Burgemeester Grothestraat 80

Lees meer

Subsidieregeling Stimuleringsbudget Baarn

De raad van de gemeente Baarn heeft (vanaf 2017) een stimuleringsbudget van jaarlijks € 50.000,- beschikbaar gesteld. Dit is een budget voor nieuwe initiatieven van en voor inwoners van Baarn. Deze initiatieven moeten gericht zijn op de bevordering van de zelfredzaamheid van inwoners.

Lees meer

Voorkom seksuele intimidatie en seksueel misbruik in de (sport-)vereniging.

Met de term seksuele intimidatie wordt gedoeld op elke vorm van seksueel gedrag of seksuele toenadering, opzettelijk of onopzettelijk, die door de persoon die het ondergaat als ongewenst of gedwongen wordt ervaren. Het kan gaan om verbaal, non-verbaal en fysiek gedrag.

Lees meer

Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen.

De gemeente Baarn biedt samen met Zilveren Kruis een collectieve verzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. De uitvoering van deze collectieve verzekering wordt verzorgd door Uitvoeringsorganisatie BBS.

Lees meer

Extraatje voor Baarnse kinderen in gezinnen met een laag inkomen

Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’.

Lees meer

Online leerprogramma voorkomt schuldenproblematiek bij jongeren met verstandelijke beperking

Speciaal voor (zeer) moeilijklerende jongeren heeft MEE NL een e-learning opgezet om hen te leren met geld om te gaan.

Lees meer

Herken jij koolmonoxidevergiftiging?

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Maar elk jaar overlijden in Nederland zo'n 11 mensen door koolmonoxidevergiftiging en worden gemiddeld 150 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

Lees meer

Digitaal Jongerenloket online

Voor alle jongeren uit de regio van 18 tot 27 jaar met vragen over werk, scholing of inkomen is er één ingang: het Jongerenloket. Naast de fysieke ingang aan de Stadsring 75 in Amersfoort, is vanaf deze maand het Jongerenloket ook online te bezoeken: www.jongerenloketamersfoort.nl

Lees meer

Nieuwkomers en Vrijwilligerswerk

De vrijwilligerscentrale Alkmaar heeft in samenwerking met het Oranjefonds een handleiding geschreven ‘Nieuwkomers en vrijwilligerswerk’ staat vol informatie over asielzoekers, vluchtelingen en status-/vergunninghouders, of zoals wij ze liever noemen: nieuwkomers.

Lees meer

AOW-leeftijd blijft in 2023 67 jaar en drie maanden

In 2023 gaat de AOW-leeftijd niet omhoog. De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat dit regelt. De AOW-leeftijd blijft hetzelfde als in 2022, omdat de levensverwachting minder snel stijgt dan verwacht

Lees meer

Nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen

Twee nieuwe leveranciers gaan vanaf 1 januari de hulpmiddelen, zoals een rolstoel, scootmobiel, driewielfiets of tillift aan inwoners in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Nijkerk en Woudenberg leveren en onderhouden.

Lees meer

Compensatieregeling zwangere zelfstandigen

Naar aanleiding van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van 27 juli heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten een compensatieregeling te treffen.

Lees meer

Aanmelden INVIS - sociale kaart Baarn

De pagina om uw bedrijf of organisatie aan te melden is verbeterd.

Lees meer

Declaratie eigen risico

Inwoners van de gemeente Baarn met een laag besteedbaar inkomen kunnen het eigen risico van de zorgverzekering 1x per jaar declareren bij de Uitvoeringsorganisatie BBS. Dit betekent dat de Uitvoeringsorganisatie BBS het door u betaalde eigen risico aan u terugbetaalt.

Lees meer