Voor al uw vragen in het sociale domein
Nieuws

Veiligheidswaarschuwing peuterzwemband Decathlon

Winkelketen Decathlon roept een zitband voor peuters terug naar de winkel. De zwemband is tot half juli 2019 bij Decathlon verkocht.

Lees meer

'Elf procent van de Baarnaars drinkt te veel'

De gemeente Baarn staat op de eerste plek binnen de provincie Utrecht als het gaat om overmatig drankgebruik. Maar liefst elf procent van de Baarnaars drinkt te veel. Voor mannen geldt dat zij dan meer dan eenentwintig glazen per week drinken. Voor vrouwen is dat veertien.

Lees meer

Nieuwe openingstijden gemeentehuis

Wij werken aan de verbetering van onze dienstverlening. Daarom werken we graag op afspraak en veranderen de openingstijden

Lees meer

Op de hoogte blijven over vrijwilligerswerk in Baarn?

Volg dan de facebookpagina van het Buro Vrijwillige Inzet Baarn

Lees meer

Steeds minder mensen blijven thuis voor zorgtaken

Het aantal mensen dat niet kan of wil werken vanwege zorg voor gezin of huishouden, nam in 10 jaar tijd met bijna een derde af.

Lees meer

Kent u EnergiekBaarn?

Zij adviseren inwoners en VvE’s over comfortabel, voordelig en duurzaam wonen.

Lees meer

Programma Ontmoetingscentrum Baarn - Lyvore

In de week van de dementie zijn alle gewone activiteiten aangepast en opengesteld voor iedereen van buitenaf. Van maandag t/m vrijdag zijn er koffieochtenden in de recreatiezaal. Alle inwoners van Baarn mogen een kijkje komen nemen en tijdens een lekker kopje koffie kunnen ze kennis maken met ons activiteitenprogramma.

Lees meer

Dagje uit steeds duurder

Gezinnen betalen steeds meer voor een dagje uit. Voor musea en dierentuinen is het entreegeld nu 17 procent hoger dan 5 jaar geleden.

Lees meer

Wilt u ook weer in de collegebanken plaatsnemen?

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan presenteert een 2e collegereeks. “Scheikunde in het Dagelijks Leven” in Ontmoetingscentrum Baarn, Santvoorde

Lees meer

Gemeente Baarn gaat aansluiten bij Woningnet Regio Eemvallei

Vanaf eind 2019 zullen Baarnse huurwoningen aangeboden worden via Woningnet Eemvallei.

Lees meer

De zorg voor een ander wordt me echt teveel en ik moet nodig op adem komen. Wat kan ik doen?

Het zou kunnen voorkomen dat u zich overbelast voelt en behoefte heeft aan een beetje vrije tijd. In dit geval bestaat respijtzorg. Bij respijtzorg nemen vrijwilligers of professionals de zorg (tijdelijk) over.

Lees meer

Gewoon iets voor een ander betekenen.

In de vakantieperiode krijgen ouderen in zorgcentra maar ook zelfstandig wonenden senioren minder bezoek van familie. Dan kunt u als maatje of goede buur helpen door even een gesprekje te doen, samen een stukje wandelen of heerlijk fietsen in de bossen

Lees meer

DINSDAG 20 AUGUSTUS – GRATIS TRAINING EN TIPS VOOR LANGER FIETSPLEZIER IN BAARN.

De Fietsschool organiseert al 10 jaar ‘fietsfeestjes’ voor senioren, waar we op een prettige wijze een gezellige dag neerzetten en waar 60-plussers belangrijke informatie krijgen die hun kennis en vaardigheden kunnen vergroten. Onze ervaring is dat deelnemers hierdoor prettiger, comfortabeler en veiliger kunnen blijven fietsen.

Lees meer

INFORMEER UW KINDEREN OVER DE GEVAREN VAN INTERNET CHALLENGES!

Internet challenges ontstaan plots en verspreiden zich razendsnel via social media. Het is onze ambitie om je via onze nieuwsbrief zo snel mogelijk en goed te informeren. Zorgvuldigheid is hierbij cruciaal. Waar mogelijk controleren we eerst of het niet gaat om een nep-challenge.

Lees meer

Open Atelierroute Baarn

Open Atelierroute Baarn 2019 Diverse Baarnse kunstenaars presenteren hun werk Dit jaar zal in Baarn voor de 15e keer de Open Atelierroute worden gehouden. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 stellen 34 Baarnse kunstenaars van 11.00-17.00 uur hun atelier of expositieruimte open voor publiek.

Lees meer

CURSUS OMGAAN MET DEMENTIE VOOR MANTELZORGERS IN BAARN

orgt u voor iemand die vergeetachtig is, of is er een diagnose dementie gesteld? Dan heeft u misschien vragen over dementie en hoe u er mee om kunt gaan. De cursus ”Omgaan met dementie” is een goede manier om hierover meer te weten te komen.

Lees meer

Mantelzorgcompliment 2019

De zorgvrager die woonachtig is in de gemeente Baarn en een zelfstandig huishouden voert kan een ‘Mantelzorgwaardering’ aanvraag indienen. Op deze wijze geeft u uw mantelzorger hiermee een waardering. De waardering is een bedrag €250,- Voor deze Mantelzorgwaardering heeft de gemeente Baarn elk jaar een vast budget beschikbaar.

Lees meer

Let op voor Babbeltruc's

Oplichters en inbrekers worden steeds brutaler.

Lees meer

Over mijn Buurt

een digitale service van de overheid. De overheid biedt haar diensten en berichten steeds vaker online aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken. Vanaf nu is er ook de mogelijkheid om via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ continu op de hoogte blijven van berichten van de overheid

Lees meer

Training: In Veilige Handen

Op 14 mei en op 12 september organiseert Movisie trainingen In veilige handen.

Lees meer