Voor al uw vragen in het sociale domein
Nieuws

Uitgelicht: Week van de mediawijsheid

Als ouder wil je betrokken blijven bij het mediagebruik van je kind. Bekijk de 9 tips om met je puber in gesprek te gaan. Lees meer over dit onderwerp op Adviezen mediagebruik pubers

Lees meer

Bewonersavond verduurzaming, 29 november om 19:30 - 22:00

Wilt u energiezuiniger wonen? En comfortabeler en gezonder? En (uiteindelijk) goedkoper? Kom dan op woensdag 29 november naar de bewonersavond in Theater de Speeldoos in Baarn over verduurzaming van uw woning.

Lees meer

Uw wijkagent en Boa hebben u wat te vertellen!

Wat is een verdachte situatie? En wanneer bel je 112? Wie is uw wijkagent? En wat mag en kan een gemeentelijke Buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa) allemaal doen? Gemeente en politie nodigen u van harte uit voor één van de twee Preventie-avonden, speciaal voor bewoners van Baarn op 22 november en 6 december aanstaande.

Lees meer

Wereld Prematuren Dag 2017

17 november is het weer Wereld Prematuren Dag. Op deze jaarlijks terugkerende dag vragen belangenorganisaties wereldwijd aandacht voor vroeggeboorte.

Lees meer

Herken jij koolmonoxidevergiftiging?

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Maar elk jaar overlijden in Nederland zo'n 11 mensen door koolmonoxidevergiftiging en worden gemiddeld 150 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

Lees meer

Mantelzorg versterken voor beleidsambtenaren

Hoe krijg je als beleidsadviseur zaken binnen je gemeente geregeld die voor mantelzorgers belangrijk zijn? Met de nieuwe digitale Woudlopersgids informele zorg van Movisie kunnen beleidsmedewerkers informele zorg zich nu een weg banen door het woud van de mantelzorg.

Lees meer

Digitaal Jongerenloket online

Voor alle jongeren uit de regio van 18 tot 27 jaar met vragen over werk, scholing of inkomen is er één ingang: het Jongerenloket. Naast de fysieke ingang aan de Stadsring 75 in Amersfoort, is vanaf deze maand het Jongerenloket ook online te bezoeken: www.jongerenloketamersfoort.nl

Lees meer

Nieuwkomers en Vrijwilligerswerk

De vrijwilligerscentrale Alkmaar heeft in samenwerking met het Oranjefonds een handleiding geschreven ‘Nieuwkomers en vrijwilligerswerk’ staat vol informatie over asielzoekers, vluchtelingen en status-/vergunninghouders, of zoals wij ze liever noemen: nieuwkomers.

Lees meer

AOW-leeftijd blijft in 2023 67 jaar en drie maanden

In 2023 gaat de AOW-leeftijd niet omhoog. De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat dit regelt. De AOW-leeftijd blijft hetzelfde als in 2022, omdat de levensverwachting minder snel stijgt dan verwacht

Lees meer

Nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen

Twee nieuwe leveranciers gaan vanaf 1 januari de hulpmiddelen, zoals een rolstoel, scootmobiel, driewielfiets of tillift aan inwoners in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Nijkerk en Woudenberg leveren en onderhouden.

Lees meer

Regeerakkoord veel te moeilijk opgeschreven, zo kan het ook

Het nieuwe regeerakkoord staat vol met ambtelijke taal en lange zinnen. Veel te ingewikkeld, stelt de Stichting Lezen en Schrijven. ‘De plannen gaan over iedereen, maar niet iedereen kan het lezen.’

Lees meer

Jouw cliënt in financiële nood? Snelle wegwijzer helpt je verder!

Circa 80 procent van de cliënten van wijkteams heeft te kampen met financiële problematiek. En 1 op de 8 kinderen groeit op in een gezin in armoede.

Lees meer

Compensatieregeling zwangere zelfstandigen

Naar aanleiding van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van 27 juli heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten een compensatieregeling te treffen.

Lees meer

Aanmelden INVIS - sociale kaart Baarn

De pagina om uw bedrijf of organisatie aan te melden is verbeterd.

Lees meer

Declaratie eigen risico

Inwoners van de gemeente Baarn met een laag besteedbaar inkomen kunnen het eigen risico van de zorgverzekering 1x per jaar declareren bij de Uitvoeringsorganisatie BBS. Dit betekent dat de Uitvoeringsorganisatie BBS het door u betaalde eigen risico aan u terugbetaalt.

Lees meer

Armoede en schulden grootste problematiek bij cliënten van sociale wijkteams / lokale teams

Circa 80 procent van de cliënten van wijkteams heeft te kampen met financiële problematiek. En 1 op de 8 kinderen groeit op in een gezin in armoede. Sinds de economische crisis is de armoede in Nederland met ruim een derde gegroeid. Met deze explosieve groei staat armoede weer volop in de schijnwerpers. Bron: Movisie

Lees meer

Beoordelen en aanpakken van (ex-)partnergeweld. Partnerwijs

Sociale wijkteams spelen een belangrijke rol bij de aanpak van geweld tussen (ex-)partners. Door gebrek aan kennis weten ze hun onderbuik gevoel niet altijd om te zetten in actie. Bijdrage Movisie

Lees meer

Wmo raad Baarn heft zichzelf op

De WMO-raad Baarn heeft in haar vergadering van 9 oktober unaniem besloten om zichzelf op te heffen en haar opdracht terug te geven aan de gemeente.

Lees meer

Omgaan met vrijwilligers; groene vingers of witte handschoenen?

Musea of groene buurtprojecten. Twee zeer verschillende sectoren, maar in beide zijn vrijwilligers onmisbaar. Joke Meindersma heeft meegewerkt aan zowel een handleiding over het werken met vrijwilligers voor musea, als voor groene buurtprojecten. Bijdrage: Movisie

Lees meer

Nieuwe website van de Overheid over uw zorg

Ziek of gezond, iedereen heeft wel eens zorg of ondersteuning nodig. Of dat nu 1 keer per jaar bij de huisarts is, een ingrijpende operatie in het ziekenhuis, dagelijkse zorg thuis van de wijkverpleegkundige, hulp bij het huishouden, of opname in een verpleeghuis - iedereen moet goede zorg krijgen. Maar goede zorg is voor iedereen anders.

Lees meer

Overzicht Jeugd sport Activiteiten in Baarn

Welke mogelijkheden zijn er in Baarn voor de jeugd om deel te nemen aan sport?

Lees meer

VOG voor vrijwilligers voortaan gratis

Baarnse vrijwilligers van Baarnse stichtingen of vrijwilligersorganisaties kunnen voortaan met terugwerkende kracht tot 1 januari 2017, de kosten voor Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) bij de gemeente terugvragen.

Lees meer

Mantelzorgcompliment 2017

Wordt u langere tijd (min. 3 maanden), minimaal 8 uur per week verzorgt door een partner, familielid, buurman, kennis .... Dan kunt u voor uw mantelzorger het Mantelzorgcompliment 2017 aanvragen.

Lees meer