Voor al uw vragen in het sociale domein
Nieuws

Bijeenkomst 'Droog slapen kun je leren'

GGD regio Utrecht organiseert op 17 januari 2018 de informatiebijeenkomst ‘Droog slapen kun je leren’. De bijeenkomst is bedoeld voor ouders uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Soest en Woudenberg met kinderen van 5 jaar en ouder.

Lees meer

Alzheimer Café Baarn Soest

Maandelijks vindt bij Welzijn Baarn - De Leuning, op de 3e maandag van de maand het Alzheimer Café plaats. Een informatieve bijeenkomst voor senioren, mantelzorgers en geinteresseerden Zaal open 13:30 uur. Het programma is van 14:00 tot 16:00 uur. Toegang, koffie en thee zijn gratis.

Lees meer

“Goede voeding, goede start"

door Annouschka Bolwerk van Food en Mood Datum: Zaterdag 17 maart 10.30 u – 13.30 u (de zaal is open vanaf 10.00 u) Plaats: De Leuning, Oranjestraat 8, Baarn

Lees meer

Steeds minder kinderen sterven aan kanker

Er overlijden steeds minder kinderen door kanker. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Lees meer

Taskforce Rookvrije Start: 'Geef ouders stopadvies'

Beroepskrachten in de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) moeten ouders voortaan motiveren te stoppen met roken. Alleen advies geven over een rookvrij huis is niet meer voldoende.

Lees meer

Subsidieregeling Stimuleringsbudget Baarn

De raad van de gemeente Baarn heeft (vanaf 2017) een stimuleringsbudget van jaarlijks € 50.000,- beschikbaar gesteld. Dit is een budget voor nieuwe initiatieven van en voor inwoners van Baarn. Deze initiatieven moeten gericht zijn op de bevordering van de zelfredzaamheid van inwoners.

Lees meer

Leuke Luitjes speciaal voor 50+

Een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen om leuke activiteiten mee te ondernemen. Ik wil iets leuks doen Voor leuke uitjes met leuke luitjes ben je hier op de juiste plek. Meld je snel aan en vind buurtgenoten met dezelfde interesses als jij. Ze zijn dichterbij dan je denkt. Deelname is gratis en simpel.

Lees meer

Subsidie mogelijk voor verbeteren aansluiting studie op werk

Onderwijsinstellingen en bedrijven kunnen tot 1 april aanvragen indienen voor een bijdrage uit het Toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt. Deze subsidieregeling is bedoeld voor projecten die de overgang van school naar werk in de regio makkelijker maken.

Lees meer

Korting op isolatie van uw woning.

Overweegt u spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloer- of bodemisolatie? Via het gemeentelijk @Dubo_Loket kunt u als inwoner van de gemeente Baarn 10% korting ontvangen.

Lees meer

Stem jij ook?

Gratis informatieve bijeenkomst voor mensen met een lichte verstandelijke beperking (LVB) en moeilijk lerenden Doel: politiekbewust maken en hen te leren gebruik te maken van hun stemrecht.

Lees meer

Jeugdcultuurfonds

Per 1 januari 2017 zijn het Jeugdcultuurfonds en het Jeugdsportfonds gefuseerd tot de Stichting Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds Nederland.

Lees meer

Doe de woningcheck

Brand overkomt mij niet. Denk je. Toch krijgt de brandweer jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiële schade. Helaas vallen ieder jaar ook honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers.

Lees meer

Vrijwilligersfonds Baarn 2018

Baarnse verenigingen kunnen ook in 2018 weer een aanvraag doen voor een bijdrage uit het Vrijwilligersfonds van de Gemeente Baarn, die hiervoor jaarlijks 10.000 euro beschikbaar stelt.

Lees meer

Voorkom seksuele intimidatie en seksueel misbruik in de (sport-)vereniging.

Met de term seksuele intimidatie wordt gedoeld op elke vorm van seksueel gedrag of seksuele toenadering, opzettelijk of onopzettelijk, die door de persoon die het ondergaat als ongewenst of gedwongen wordt ervaren. Het kan gaan om verbaal, non-verbaal en fysiek gedrag.

Lees meer

Gratis overdekte fietsenstalling Baarn

Binnenkort komt er een gratis overdekte fietsenstalling in Baarn voor de 1e 24 uur. Daarna € 0,50 ct per 24 uur.

Lees meer

Zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen.

De gemeente Baarn biedt samen met Zilveren Kruis een collectieve verzekering aan voor haar inwoners met een laag inkomen. De uitvoering van deze collectieve verzekering wordt verzorgd door Uitvoeringsorganisatie BBS.

Lees meer

Extraatje voor Baarnse kinderen in gezinnen met een laag inkomen

Baarnse kinderen in gezinnen met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm krijgen komende tijd 75 euro in de vorm van cadeaukaarten: de zogenoemde ‘Kidskaarten’.

Lees meer

Computercursus volwassenen

In samenwerking met Seniorweb en Welzijn Baarn organiseert de Bibliotheek Baarn vanaf vrijdag 12 januari de computercursus Klik en Tik, bestaande uit tien bijeenkomsten.

Lees meer

Online leerprogramma voorkomt schuldenproblematiek bij jongeren met verstandelijke beperking

Speciaal voor (zeer) moeilijklerende jongeren heeft MEE NL een e-learning opgezet om hen te leren met geld om te gaan.

Lees meer

Uw wijkagent en Boa hebben u wat te vertellen!

Wat is een verdachte situatie? En wanneer bel je 112? Wie is uw wijkagent? En wat mag en kan een gemeentelijke Buitengewoon opsporingsambtenaar (Boa) allemaal doen? Gemeente en politie nodigen u van harte uit voor één van de twee Preventie-avonden, speciaal voor bewoners van Baarn op 22 november en 6 december aanstaande.

Lees meer

Herken jij koolmonoxidevergiftiging?

De eerste lichamelijke symptomen van een koolmonoxidevergiftiging lijken op een griepje: hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Maar elk jaar overlijden in Nederland zo'n 11 mensen door koolmonoxidevergiftiging en worden gemiddeld 150 mensen in het ziekenhuis opgenomen.

Lees meer

Digitaal Jongerenloket online

Voor alle jongeren uit de regio van 18 tot 27 jaar met vragen over werk, scholing of inkomen is er één ingang: het Jongerenloket. Naast de fysieke ingang aan de Stadsring 75 in Amersfoort, is vanaf deze maand het Jongerenloket ook online te bezoeken: www.jongerenloketamersfoort.nl

Lees meer

Nieuwkomers en Vrijwilligerswerk

De vrijwilligerscentrale Alkmaar heeft in samenwerking met het Oranjefonds een handleiding geschreven ‘Nieuwkomers en vrijwilligerswerk’ staat vol informatie over asielzoekers, vluchtelingen en status-/vergunninghouders, of zoals wij ze liever noemen: nieuwkomers.

Lees meer

AOW-leeftijd blijft in 2023 67 jaar en drie maanden

In 2023 gaat de AOW-leeftijd niet omhoog. De ministerraad heeft ingestemd met een voorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat dit regelt. De AOW-leeftijd blijft hetzelfde als in 2022, omdat de levensverwachting minder snel stijgt dan verwacht

Lees meer

Nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen

Twee nieuwe leveranciers gaan vanaf 1 januari de hulpmiddelen, zoals een rolstoel, scootmobiel, driewielfiets of tillift aan inwoners in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Leusden, Soest, Nijkerk en Woudenberg leveren en onderhouden.

Lees meer

Regeerakkoord veel te moeilijk opgeschreven, zo kan het ook

Het nieuwe regeerakkoord staat vol met ambtelijke taal en lange zinnen. Veel te ingewikkeld, stelt de Stichting Lezen en Schrijven. ‘De plannen gaan over iedereen, maar niet iedereen kan het lezen.’

Lees meer

Compensatieregeling zwangere zelfstandigen

Naar aanleiding van een uitspraak van de Centrale Raad van Beroep van 27 juli heeft de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besloten een compensatieregeling te treffen.

Lees meer

Aanmelden INVIS - sociale kaart Baarn

De pagina om uw bedrijf of organisatie aan te melden is verbeterd.

Lees meer

Declaratie eigen risico

Inwoners van de gemeente Baarn met een laag besteedbaar inkomen kunnen het eigen risico van de zorgverzekering 1x per jaar declareren bij de Uitvoeringsorganisatie BBS. Dit betekent dat de Uitvoeringsorganisatie BBS het door u betaalde eigen risico aan u terugbetaalt.

Lees meer

Armoede en schulden grootste problematiek bij cliënten van sociale wijkteams / lokale teams

Circa 80 procent van de cliënten van wijkteams heeft te kampen met financiële problematiek. En 1 op de 8 kinderen groeit op in een gezin in armoede. Sinds de economische crisis is de armoede in Nederland met ruim een derde gegroeid. Met deze explosieve groei staat armoede weer volop in de schijnwerpers. Bron: Movisie

Lees meer