De Handi-app: voor ouders van kinderen met een beperking

Nieuwe app vol opvoed- en verzorgingstips

Gewijzigde openingstijden Eemnesserweg 17

Vanwege de vakanties zijn PitBaarn, Administratie & Meer, Vluchtelingenwerk en de Rechtswinkel beperkt bereikbaar. Er is een schema gemaakt met de tijden en telefoonnummers.

Regeling Reductie Energiegebruik (RRE). Subsidie wooneigenaren

Wat houdt het in? Met de RRE zetten gemeenten projecten op om huiseigenaren te stimuleren tot kleine energiebesparende maatregelen in huis. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om het inregelen van de cv-installatie, het aanbrengen van radiatorfolie en tochtstrips of het plaatsen van led-lampen.

Mantelzorg App

Samen met het Menzis zorgkantoor heeft MantelzorgNL een app ontwikkeld. Mantelzorgers kunnen op een eenvoudige en snelle manier informatie vinden en op de hoogte blijven van relevant nieuws.

Persconferentie coronavirus: nieuwe regels per 1 juli 2020 in eenvoudige taal

Op woensdag 24 juni vertelden premier Mark Rutte en minister De Jonge op televisie over corona en de nieuwe regels. Het gaat om regels voor binnen en buiten per 1 juli 2020. De belangrijkste dingen leggen we uit.

Vanaf 1 juli: meer geboorteverlof voor partners

In totaal 6 weken vrij dankzij de Wet invoering extra geboorteverlof (WIEG)

Hoge temperaturen, pas op!

Sommige voorwerpen kunnen in de zon echt gloeiendheet worden. Vooral kleine kinderen lopen hiermee risico op brandwonden.

Helpdesk Digitale Zorg

Wij zijn er voor alle digitale vragen die niet medisch inhoudelijk zijn, maar wel in u kunnen opkomen als u in behandeling bent en contact hebt met een arts of behandelaar.

Zomersportweek 24 t/m 28 augustus voor Baarnse jeugd

Nu door de coronamaatregelen er veel mensen deze zomer niet op vakantie zullen gaan en de traditionele Survivalrun moest worden geannuleerd, zijn de jeugdsportcoördinatoren van de gemeente druk bezig met het voorbereiden van een mooi alternatief.

Rechtswinkel Baarn gaat dinsdag 26 mei weer starten. MAAR wel op afspraak!

Consults dus alleen op afspraak via het e-mailadres rechtswinkelbaarn@gmail.com en ieder consult zal maximaal 20 minuten duren.

Mantelzorg Compliment 2020

Aanvragen Mantelzorgcompliment 2020 Inwoners van Baarn die langdurig onbetaald verzorgd worden door een naaste, kunnen met het Mantelzorgcompliment hun mantelzorger in het zonnetje zetten. De zorgvrager doet dus de aanvraag. Op het aanvraagformulier kan de zorgvrager invullen welke mantelzorger het compliment krijgt.

75 Plus: rijden met tijdelijk rijbewijs

75-plussers mogen vanaf 1 december 2019 onder bepaalde voorwaarden tijdelijk doorrijden als hun rijbewijs verloopt. Dit mag tot maximaal 1 jaar nadat het rijbewijs is verlopen. Deze administratieve regeling, waar de Raad van State begin november een positief advies over uitbracht, wordt opgenomen in het Rijbewijzenregister.

Heeft u geldproblemen?

Veel Nederlanders hebben geldproblemen. U ook? Wacht dan niet te lang met hulp zoeken, want intussen worden de schulden vaak alleen maar hoger.

Geef uw mening over de Arcade-plannen

De gemeente Baarn onderzoekt de haalbaarheid van het plan om een nieuw cultuurhuis te bouwen in het centrum van Baarn, aan de Brink op de plek waar nu het Arcadegebouw staat. In het complex is ruimte voor theater, bibliotheek, volksuniversiteit en een theatercafé.

Het Hulpmiddelencentrum Baarn bij Nijhof is gesloten

Het (uitleen) / verkooppunt voor hulpmiddelen in Baarn is gesloten. U kunt in Baarn terecht bij Comfortadvies https://comfortadvies.nl/ Telefoon: 085-8770099 Ma t/m vr 08:00 – 20:00 uur Zaterdag 09:00 – 17:00 uur Tolweg 5, 3741LM Baarn

Let op voor Babbeltruc's

Oplichters en inbrekers worden steeds brutaler.

Over mijn Buurt

een digitale service van de overheid. De overheid biedt haar diensten en berichten steeds vaker online aan. Een ontwikkeling die in de huidige samenleving niet meer is weg te denken. Vanaf nu is er ook de mogelijkheid om via de e-mailservice of app van ‘Over uw buurt’ continu op de hoogte blijven van berichten van de overheid

Vergelijk hulpaanbod