Er zijn verschillende woonvormen waarin ouderen zelfstandig wonen, maar wel hulp kunnen krijgen. Dat kan bijvoorbeeld in een seniorenwoning of zorgwoning. U betaalt zo'n woning zelf en regelt eventuele zorg apart.

Seniorenwoningen

Een seniorenwoning is een woning die speciaal voor ouderen is gebouwd of aangepast. In de meeste seniorenwoningen zijn de woonkamer, badkamer, slaapkamer en keuken op dezelfde verdieping. Zo'n woning heet ook wel nultredenwoning. Maar een eengezinswoning met traplift kan ook geschikt zijn als seniorenwoning. In een seniorenwoning woont u zelfstandig.

Een seniorenwoning heeft vaak een gunstige ligging voor ouderen: dicht bij openbaar vervoer en met winkels op loopafstand.

Een geschikte seniorenwoning vinden

Vanaf 10 december 2019 wijzigt de website voor het zoeken van een huurwoning naar www.woningneteemvallei.nl

Op hureninbaarn.nl vindt u het sociale huuraanbod aan seniorenwoningen in de gemeente Baarn. De woningen worden aangeboden aan mensen met lagere inkomens in de leeftijdsgroep 55+ en/of 65+. Voordat u op een seniorenwoning kunt reageren, moet u zich eerst inschrijven als woningzoekende. De kosten voor de inschrijving bedragen ongeveer € 20,- Dit betaald u digitaal bij de aanmelding. Soms gelden er meer voorwaarden. Eventuele extra voorwaarden staan altijd in de advertentie vermeld.

Een seniorenwoning particulier huren of kopen kan ook. Op Funda.nl kunt u overzichten vinden van het huuraanbod seniorenwoningen en koopaanbod seniorenwoningen.

Of u kunt uw huidige woning (laten) aanpassen en er op die manier een seniorenwoning van maken.

Verhuiscoach Welzijn Baarn
Verhuizen op latere leeftijd is op alle vlakken behoorlijk ingrijpend. Daarom kunnen senioren verhuizen met behulp van De Verhuiscoach. Samen met de Gemeente Baarn en Woningbouwstichting Eemland Wonen is Welzijn Baarn een project gestart ter ondersteuning van 60+ plussers van bij een mogelijke verhuizing.

Neem contact op met: De Verhuiscoach
Tel: 035 - 54 36 222
Email: De Verhuiscoach

Zorgwoning of serviceflat

In een zorgwoning woont u zelfstandig, maar met zorg dichtbij. Zorgwoningen horen vaak bij een woonzorgcentrum, maar dat is niet altijd zo. De woningen zijn aangepast, de thuiszorg zit vlakbij en kan snel bij u zijn. Op die manier kunt u veilig wonen, in een beschermde woonomgeving. Vaak is er ook een ontmoetingsruimte, waar u samen kunt eten of koffiedrinken.

Zorgwoningen zijn er niet alleen voor senioren, maar voor iedereen die een aangepaste woning nodig heeft. U huurt een zorgwoning via een woningcorporatie of zorginstelling. Kopen is soms ook mogelijk.

Appartement of aanleunwoning huren bij woonzorgcentrum

U kunt ook een appartement of aanleunwoning huren bij een woonzorgcentrum. U betaalt zelf de huur van de woning. U kunt daarbij gebruik maken van de voorzieningen van het woonzorgcentrum, bijvoorbeeld de ontmoetingsruimte. De zorg en ondersteuning die u nodig heeft, regelt u zelf.

Opname in een zorgcentrum

Heeft u dagelijks veel zorg nodig? Dan kunt u ook in een zorgcentrum gaan wonen, maar met wonen, verzorging en verpleging in één pakket aan zorg. Meer over woonzorgcentrum of verpleeghuis.

Hulpaanbod

Seniorenwoning

Parkgebouw

Voor wonen in een zorglocatie met 24 uurs zorg heeft u een...

Seniorenwoningen

Inschrijven als woningzoekende bij gemeente Baarn. Vervolgens...

Organisaties

Verhuur seniorenwoningen

Het Gooi en Omstreken

 035-67 26 699 gooienom.nlSchapenkamp 1301211PBHilversum

Woonzorgcentrum of verzorgingshuis

Lyvore - Santvoorde

 088-35 60 000 lyvore.nlTroelstralaan 13741VJBaarn

Amaris Zorggroep - Amaris Parkgebouw

 085-02 14 040 amaris.nlKemphaanstraat 333742VEBaarn

Warande - wooncentrum Schutsmantel

 030-22 86 911 warandeweb.nlGregoriuslaan 353723KSBilthoven

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod