Heeft u schulden, dan is het belangrijk om snel in te grijpen. Ook als u beginnende schulden heeft die nog maar klein lijken. U kunt daarom altijd met uw financiële vragen of zorgen terecht bij het spreekuur van Ping. Of online het programma van SchuldendeBaas volgen. Komt u er niet uit met uw schuldeisers? Dan kunt u bij de Kredietbank schuldhulpverlening aanvragen. Een schuldhulpverlener helpt u om uiteindelijk weer schuldenvrij te worden.

Geldzorgen? Kom langs bij Ping!

Ping is er voor iedereen die financiële vragen heeft of er even niet uitkomt.

Vindt u het moeilijk om iedere maand rond te komen van uw inkomen? Verandert uw financiële situatie binnenkort omdat u bijvoorbeeld gaat trouwen, een kindje verwacht of gaat scheiden? Blijf niet met uw vragen zitten, maar kom langs bij Ping. Een Ping-adviseur helpt u om uw geldzaken weer op de rit te zetten.

Maak een afspraak voor het Ping door het invullen van het contactformulier op de website. Of bel voor een afspraak met 035 - 5481611 of neem contact op met Pit Baarn via 035 - 30378 88.

Administratie en Meer

Administratie & Meer van Welzijn Baarn helpt u bij het invullen van formulieren. Bijvoorbeeld belastingformulieren of formulieren van de gemeente of een uitkeringsinstantie.

U kunt hier ook voor andere vragen terecht. Bijvoorbeeld als u een officiële brief heeft gekregen die u niet begrijpt. U kunt ook hulp krijgen bij het aanvragen van een DigiD. Speciaal opgeleide vrijwilligers helpen u in uw thuissituatie met uw administratie.

Meer weten? Kijk op de website van Administratie en Meer van Welzijn Baarn. Maak een afspraak via 035 - 543622 Administratie en Meer bevindt zich op de Eemnesserweg 17 in Baarn.

Schuldregeling treffen

Als blijkt dat de tips, coaching en hulp van Ping of Administratie & Meer niet voldoende zijn om uit de schulden te komen, dan kunnen de schuldhulpverleners van Kredietbank Nederland u helpen door een regeling te treffen met uw schuldeisers.

De mensen van de schuldhulpverlening bekijken eerst de hoogte van uw schulden en uw maandelijkse inkomsten en uitgaven. Ze bekijken ook hoeveel geld u elke maand nodig heeft om van te leven. Daarna proberen ze tot een regeling te komen met uw schuldeisers. Dit heet de minnelijke schuldregeling. Zo’n hulpverleningstraject duurt meestal een aantal jaren.

Budgetbeheer

Soms is het nodig dat hulpverleners tijdelijk uw inkomen beheren. Zij zorgen er dan voor dat uw vaste lasten van dit inkomen betaald worden. Elke week of maand krijgt u een deel van uw inkomen om boodschappen van te doen. Dit heet budgetbeheer.

Contact over hulp bij schulden

Heeft u schulden en lukt het u niet (meer) om dit zelf op te lossen? Schuldhulpverlening is bedoeld voor personen of gezinnen die zelf hun schulden niet meer kunnen betalen. In het gemeentehuis van Baarn, Stationsweg 18, 3743 EN houdt Kredietbank Nederland een spreekuur over schuldhulpverlening.

Inwoners van Baarn kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar spreekuur@kbnl.nl met vermelding van naam, geboortedatum, adres, telefoonnummer en burgerservicenummer. Lees meer op www.kredietbanknederland.nl.

Het kan ook gebeuren dat de gemeente u schuldhulp aanbiedt, zonder dat u zich heeft aangemeld. Dit kan gebeuren als u achterloopt met het betalen van bepaalde vaste lasten. Uw woningverhuurder, zorgverzekeraar en energieleverancier moeten betalingsachterstanden melden bij de gemeente, zodat de gemeente u hulp kan aanbieden.

Wachttijd en spoedgevallen

Meldt u zich voor schuldhulp, dan kunt u uiterlijk binnen 4 weken terecht voor een eerste gesprek. Komt u door uw schulden meteen in grote problemen? Dan moet de schuldhulpverlener van de gemeente u al binnen 3 dagen na uw melding helpen. Dit geldt als:

Schuldsanering

Lukt het niet om samen met de schuldhulpverleners tot een oplossing te komen met de schuldeisers? Dan is wettelijke schuldsanering misschien een mogelijkheid.

Armoederegisseur Welzijn Baarn

De Armoederegisseur gaat aan de slag om u te helpen bij problemen rondom geld en schulden, te wijzen op het bestaan van allerlei hulpregelingen en te helpen bij het aanvragen daarvan. Zij heeft daarbij extra aandacht voor mensen die zich niet snel tot de gemeente wenden. Waar nodig, komt ze ook bij u thuis.

Tevens hebben we een mooie, overzichtelijke Budgetwaaier, waarin alle regelingen staan waar u wellicht voor in aanmerking kunt komen. Deze kunt u ophalen bij Welzijn Baarn - Oranjestraat 8 of bij de Bibliotheek.

Bereikbaarheid

De Armoederegisseur is te bereiken via het telefoonnummer 06-1064 6080 of via het e-mailadres armoederegisseur@welzijnbaarn.nl .

SchuldendeBaas

Op de website Schuldendebaas.nl kunt u zelf aan de slag met het aanpakken van uw schulden. Via het online programma ‘SchuldendeBaas’ komt u in contact met een persoonlijke coach. Samen met de coach werkt u aan een plan van aanpak om uw schulden het hoofd te bieden. Maar in uw eigen tijd en achter uw eigen computer.

Ook als u alleen informatie en advies wilt, of een korte periode van budgetcoaching nodig heeft, kunt u terecht bij SchuldendeBaas.

Meer weten? Kijk op Schuldendebaas.nl of neem contact op met Pit Baarn via 035 - 3037888.

Hulpaanbod

Schuldhulpverlening

Budgetbeheer

Budgetbeheer is gericht op het beheren van de financiën op...

Schuldhulpverlening aan (ex-)ondernemers

Zuidweg & Partners is sinds 1994 de leidende organisatie op...

Budgetvoorlichting

Advies, informatie & voorlichting

De  specialisten van Harmonie in Hulp bieden informatie en...

Budgetbeheer

Budgetbeheer

Bij Budgetbeheer wordt allereerst gekeken naar wat de betrokkene...

PréBewind

Pré-bewind is een gratis dienstverlening van Aktiva en is...

Budgetbeheer

Budgetbeheer is gericht op het beheren van de financiën op...

Organisaties

Schuldhulpverlener

Zuidweg & Partners, Vestiging Hilversum

 035-53 85 350 zuidweg-partners.nlGraaf Florislaan 401217KMHilversum

Bewindvoering Piet van Keulen

 06-28 49 92 98 bewindvoeringpietvankeulen.nl

Bakker Bewindvoering

 06-24 58 78 47 bakkerbewindvoering.nl

Juridisch Loket of rechtswinkel

Rechtswinkel Baarn

 rechtswinkelbaarn.nlEemnesserweg 173743ADBaarn

Het Juridisch Loket, locatie Amersfoort

 0900-80 20 juridischloket.nlVan Asch van Wijckstraat 23811LPAmersfoort

Het Juridisch Loket, locatie Utrecht

 0900-80 20 juridischloket.nlCatharijnesingel 553511GDUtrecht

Schuldhulpverlening: budgetcoach

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod