U kunt op allerlei manieren passend vrijwilligerswerk vinden.

Buro Vrijwillige Inzet

Het Buro Vrijwillige Inzet van Welzijn Baarn ondersteunt vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. U kunt er terecht voor:

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u terecht bij de adviseur vrijwillige inzet, via EMAIL of tel. 06 13 86 02 05 tijdens werkuren!
Of kijk op de webpagina's van het Buro Vrijwillige Inzet. of volg ons op Facebook

Bij een organisatie naar keuze

Veel maatschappelijke organisaties draaien voor een deel op vrijwilligers. U kunt zich zelf aanmelden bij zo'n organisatie. Waarschijnlijk kent u er wel een aantal in uw buurt. Bijvoorbeeld:

 • Welzijnscentrum De Leuning
 • Welzijn Baarn
 • Verzorgingshuizen of zorginstellingen
 • de school van uw kinderen
 • Lokaal O
 • Weggeefwinkel
 • Sportverenigingen, scoutinggroepen, het Rode Kruis of de EHBO
 • Culturele organisaties, bibliotheek, toneel, muziek, theater, musea.
 • Kerkelijke organisaties
 • Natuur: staatsbosbeheer, natuurmonumenten, Groene Inval, Cantonspark

Mensen uit uw omgeving helpen

Andere vrijwilligers zoeken meer hun eigen weg, doen losse klusjes voor anderen, helpen mensen in hun omgeving of doen tijdelijke klusjes op eigen initiatief. Bv. via de hulpdienst of het maatjesproject van Welzijn Baarn. Oproepen voor hulp zijn oa. te vinden via Facebook of een Whatsapp buurtgroep.

Losse klusjes doen in de buurt kan ook via de app Nextdoor. Nextdoor is een besloten sociaal netwerk waarop buurtgenoten elkaar kunnen vinden. Iemand kan via Nextdoor bijvoorbeeld vragen om tips voor een betrouwbare oppas. Of een buur is op zoek naar hulp bij een schilderklusje. Kijk op Nextdoor.nl of download de app in de Play Store of App Store.

Wijkkrant, buurtkrant of gemeentegids

Advertenties voor vrijwilligerswerk vindt u ook vaak in de lokale krant of de buurtkrant of de lokale omroep. Of kijk voor informatie over de lokale verenigingen in de gemeentegids.

Gericht vrijwilligerswerk zoeken

Weet u nog niet precies wat u zoekt, maak dan een afspraak met het Buro Vrijwillige Inzet. De adviseur vrijwillige inzet kan u helpen bij het vinden van geschikt vrijwilligerswerk.

En zet ter voorbereiding eens uw wensen of mogelijkheden op een rijtje. Stel uzelf bijvoorbeeld de volgende vragen:

 • Wat voor soort werk vindt u leuk?
 • Waar bent u goed in?
 • Met wat voor mensen wilt u werken?
 • Hoeveel uur bent u per week beschikbaar? Zijn er ook momenten dat u niet kunt?
 • Kunt u en wilt u op vaste uren beschikbaar zijn, of deelt u uw tijd liever zelf in?

Praat er ook over met mensen in uw omgeving. Misschien kent u wel iemand die al vrijwilliger is en kunt u met diegene een keer meelopen om te kijken of dat werk ook iets voor u is.

Vrijwilligersmarkt in de buurt

Elk jaar op de eerste zaterdag van september is er tijdens het Cultureel Festival in Baarn een vrijwilligersmarkt ingericht.

Op de Vrijwilligersmarkt in de Laanstraat staan verenigingen en stichtingen uit Baarn en omgeving. U kunt zo persoonlijk contact leggen en informatie krijgen over het vrijwilligerswerk bij deze organisaties.

Kennismaken met vrijwilligerswerk

NLDOET Wilt u eenmalig kennismaken met vrijwilligerswerk? Jaarlijks vind in maart NLDoet plaats. NLDoet is de grootste vrijwilligersactiviteit van Nederland. Ook in Baarn zijn er diverse activiteiten en klussen te vinden, waarbij de deelnemende organisaties op zoek zijn naar vrijwilligers voor één dag.

Alle informatie is te vinden op www.nldoet.nl of lokaal op Facebook

Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag kun je zien als een gezamenlijke voorjaarsschoonmaak. Hij vindt elk jaar in de laatste week van maart plaats. Het is een dag waarop Nederlanders met hun buren, vereniging, de sportclub, school of hun collega's samen hun buurt schoonmaken. Ga naar de website voor meer informatie

Natuurwerkdag jaarlijks in het 1e weekeinde van november.
De natuurwerkdag is de 2e landelijke activiteit voor vrijwilligerswerk. In Baarn en de bosrijke omgeving zijn allerlei organisaties die buitenklussen in de natuur aanbieden. Geschikt voor particulieren en bedrijven die met hun personeel aan de slag willen.

https://www.natuurwerkdag.nl voor het aanbod of een impressie van de laatste natuurwerkdag.

Organisaties

Vrijwilligersorganisaties

Sam2

 035-54 23 028 sam2.nlEemnesserweg 173743ADBaarn

Stichting Welzijn Baarn - Locatie Oranjestraat

 035-54 18 600 welzijnbaarn.nlOranjestraat 83743GDBaarn

Stichting Welzijn Baarn - Locatie Eemnesserweg

 035-54 36 222 welzijnbaarn.nlEemnesserweg 173743ADBaarn

Bibliotheek

De Bibliotheek Baarn

 033-30 34 564 bibliotheekeemland.nlHoofdstraat 13741ACBaarn

Bibliotheekservice Passend Lezen

 070-33 81 500 passendlezen.nlZuid-Hollandlaan 72596AL's-Gravenhage

Vergelijk hulpaanbod