Voor al uw vragen in het sociale domein
Vrijwilligerswerk

Durf te vragen

Voor het oplossen van problemen kunt u hulp vragen aan anderen. Dat lijkt soms misschien moeilijk. Maar veel mensen ervaren dat wanneer je om hulp vraagt, bijna iedereen ja zegt. Dus durf te vragen!

Wie kan u helpen?

Er zijn genoeg mensen die graag iets voor een ander doen. Ook al bieden zij dat niet altijd uit zichzelf aan. Misschien zijn er bekenden die er al wel eens aan hebben gedacht om u hun hulp aan te bieden. Uw vraag helpt hen over de drempel.

U zou bijvoorbeeld hulp kunnen vragen aan uw buren, kennissen, vrienden en familie. Het kan ook zijn dat zij weer iemand kennen, die u kan helpen.

Hoe vraagt u om hulp?

Weet u iemand die u om hulp wilt vragen? Nodig hem of haar dan uit bij u thuis. Het is fijn als u van tevoren al heeft nagedacht waar u graag hulp bij wilt.

U kunt tijdens het bezoek vertellen welke dingen u steeds meer moeite kosten. Misschien wil uw kennis of familielid u daarbij helpen.

Anderen helpen

Krijgt u hulp van iemand, dan kunt u eventueel eens iets voor de ander terugdoen. Bijvoorbeeld op de kat van de buurvrouw passen, een neefje helpen met huiswerk, of een taart voor iemand bakken. Maar het hoeft natuurlijk niet per se.

Als u graag ook iets voor een ander wilt doen, kunt u beginnen in uw eigen omgeving.

Hulp vragen in Baarn

Er zijn diverse mogelijkheden om in Baarn tijdelijke of eenmalige hulp te vragen of hulp te bieden. LET OP! Indien u gebruik maakt van het hulpaanbod van een voor u onbekend persoon, controleer dan bv. het indentiteitsbewijs en noteer het nummer van het ID bewijs. Geef nooit uw pincode van uw bankpas of wachtwoorden van uw computer. Vraag een familielid of buurvrouw om bij de 1e kennismaking aanwezig te zijn.

- Hulpdienst van Welzijn Baarn
- Burenhulp via IkkenBaarn.nl
- Nextdoor via uw smartphone
- Buurt Whatsapp via uw smartphone
- Oproep plaatsen op teksttv van RTV Baarn of in de Baarnsche Courant
- Kaartje ophangen op het prikbord van uw supermarkt

Zie ook