Vrijwilligers kunnen ervoor zorgen dat u toch nog op allerlei plekken kunt komen, ook al bent u slecht ter been. Ze kunnen u een keer naar familie brengen bijvoorbeeld, of naar een doktersafspraak. Of u regelt voor een dag een rolstoelauto via een vrijwilligersorganisatie.

De Seniorenbus

In Baarn kunnen senioren en mensen met een (tijdelijke) beperking (ongeacht hun leeftijd) tegen betaling meerijden met de Seniorenbus. Dit kan een uitkomst zijn als u af en toe lokaal vervoer nodig heeft. Bijvoorbeeld voor:

Met ingang van dinsdag 15 december 2020 gelden de volgende maatregelen: -alle reguliere (ontmoeting)activiteiten van De Leuning, zowel binnen als buiten, worden stopgezet -de Seniorenbussen rijden enkel nog noodzakelijke ritten (boodschappen, bezoek aan fysio, huisarts, tandarts, opticien, ziekenhuis e.d.)

De Seniorenbus wordt bestuurd door vrijwilligers. Een bijrijder kan u helpen bij het in- en uitstappen.

RITPRIJZEN Seniorenbus 2021

€ 1,55 enkele reis binnen Baarn
€ 2,70 enkele reis buiten Baarn (Lage Vuursche, Sherpa of Nieuwenoord, Daelhoven
Soest, Hospice Soest, Zuidereind, Eembrugge en Pijnenburg) Crematorium Laren (Weg over Anna’s Hoeve 1, 1251 SW Laren)

Voor de 85-jarige thuiswonenden die aan de beurt zijn voor een vaccinatie tegen corona rijdt de seniorenbus ook. U krijgt de uitnodiging voor de vaccinatie thuis gestuurd. De locatie van de vaccinatie is De Koninklijke Visio aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen. De Leuning biedt als extra service het vervoer naar de locatie met de Seniorenbus aan. Zolang de bemensing het toelaat en de huidige richtlijnen niet veranderen. De bus blijft wachten voor de terugrit naar Baarn. Kosten bedragen € 10,00

Lees hier het coronaprotocol van de seniorenbus.

Betaling: Bij voorkeur met PIN betaling.

U kunt dagelijks tussen 9:00 en 12:00 uur bellen met Welzijn Baarn om de Seniorenbus aan te vragen: tel. 035-5421129. Doe dit bij voorkeur minimaal 2 werkdagen van tevoren. Hoe eerder u uw rit aanvraagt, hoe groter de kans dat u kunt meerijden.

Activiteiten met vervoer

Soms organiseren vrijwilligersorganisaties activiteiten voor mensen met een beperking, inclusief halen en brengen naar de plek van de activiteit. Als u graag eens mee zou willen doen met hun activiteiten, dan hoeft het vervoer in ieder geval geen probleem te zijn. Bekijk de agenda voor een overzicht van activiteiten bij u in de buurt. Misschien zijn er activiteiten bij waar het vervoer bij is inbegrepen.

De Seniorenbus organiseert maandelijks een pleziertochtje. De bus rijdt dan naar een activiteit in de omgeving. Kijk voor meer informatie in de Leuninfo of in het Seniorennieuws van de Baarnsche Courant. Of neem contact op met Welzijn Baarn.

De Zonnebloem organiseert regelmatig groepsactiviteiten voor mensen met een beperking. Bijvoorbeeld museumbezoek, pannenkoeken eten, naar het tuincentrum of een boottocht. De Zonnebloem zorgt dan voor halen en brengen en voor begeleiding tijdens de activiteit. Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Baarn / Lage Vuursche. Vul het contactformulier in of bel 035 - 5422218.

De Hulpdienst

De Hulpdienst is voor iedereen in Baarn die beperkt is in zijn of haar mogelijkheden, ongeacht leeftijd, en die niemand in de buurt heeft die met een klusje kan helpen. Onze vrijwilligers staan voor u klaar om kleine klusjes (max. anderhalf uur) voor u uit handen te nemen!

Denk hierbij aan:

  • Kleine klusjes in huis en in de tuin
  • Vervoer en begeleiding, bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, naar de winkels voor een boodschap of naar een andere bestemming. Dit vervoer, door vrijwilligers met eigen auto, is aanvullend op de Seniorenbus..
  • Boodschappen. Bent u zelf niet mobiel, dan kan een vrijwilliger ook boodschappen voor u doen of bijvoorbeeld medicijnen ophalen.

Voor de geleverde hulp betaald u, als onkostenvergoeding, € 2,50 aan de vrijwilliger.

De aanvragen voor de hulpdienst lopen via PIT, het informatie en adviespunt van Baarn. Neem contact met ons op en we bespreken samen of iets wel of niet mogelijk is.

Rechtstreeks spreken of langskomen?
Pit Baarn is dagelijks (Ma t/m Vr) van 09:00 - 17:00 uur telefonisch bereikbaar op 035 - 303 78 88* (buiten de werktijden tijden kunt u een voicemailbericht inspreken)

Is een hulpvraag te ingewikkeld en biedt de hulpdienst onvoldoende uitkomst, kan PIT met u uitzoeken waar u wél terecht

Een vrijwilliger vinden

Kijk op de pagina vrijwilliger nodig voor meer informatie over het zoeken van een vrijwilliger in uw buurt.

Hulpaanbod

Personenvervoer door vrijwilligers

Zonnebloemauto (landelijk)

Flexibel, aangepast en betaalbaar rolstoelvervoer. De...

Vergelijk hulpaanbod