Taxivervoer is vervoer per personenauto, taxibus of rolstoelbus, voor mensen die niet op een andere manier kunnen reizen.

In Baarn kunt u op pad met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug.

Seniorenbus Welzijn Baarn

De Seniorenbus is een comfortabele bus die u vervoert naar bestemmingen binnen Baarn, Lage Vuursche, Eembrugge en het Hospice in Soest. Senioren en inwoners met een (tijdelijke) beperking kunnen, ongeacht hun leeftijd, gebruik maken van deze voorziening.

Altijd reserveren en op tijd klaarstaan!
Afspraken voor de Seniorenbus kunnen dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur gemaakt worden bij Welzijn Baarn, tel. nr.: 035-5421129. Vraag uw rit minimaal 1 werkdag van te voren aan.

U betaalt een kleine vergoeding per rit, die bij voorkeur met PIN betaald wordt.

Meer Informatie op de website van Welzijn Baarn.

Vervoer in de regio: Regiotaxi Eemland-Heuvelrug

In Baarn is er Regiotaxi Eemland-Heuvelrug: vervoer voor iedereen die geen ander openbaar vervoer in de buurt heeft. Het is een vorm van openbaar vervoer van deur tot deur. Iedereen kan er gebruik van maken. U moet via de vervoerder een rit reserveren.

Meestal reist u met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug samen met anderen. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming.

U moet uw ritten minimaal een uur voor vertrek reserveren. Bel 0900 - 1122445 (lokaal tarief) of reserveer online. De vervoerder mag maximaal een kwartier vroeger of later komen dan het afgesproken tijdstip.

Hulp bij vervoer via de gemeente

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) regelt dat iedereen kan meedoen. Dus ook: reizen. Bijvoorbeeld naar familie of vrienden, naar de winkel of naar een club of vereniging.

Kunt u niet meer zelf op pad met de fiets, bus of de trein? En krijgt u het vervoer niet georganiseerd met hulp van vrienden of familie? Dan kunt u om hulp vragen bij de gemeente. U kunt hiervoor contact opnemen met het Loket Wonen, Zorg en Welzijn.

De gemeente kijkt wat uw problemen zijn en waar u het vervoer voor nodig heeft. Vervolgens stelt de gemeente een oplossing voor. Dat kan een taxipas zijn voor Regiotaxi Eemland-Heuvelrug. Het kan ook een andere oplossing of vervoersdienst zijn, als dat passend is in uw situatie. Meer lezen over het doen van een Wmo-melding.

Kosten reizen met Regiotaxi Eemland-Heuvelrug

Met een wmo-taxipas krijgt u doorgaans korting op Regiotaxi Eemland-Heuvelrug. De prijs ligt daardoor meer in de buurt van reizen met 'normaal' openbaar vervoer. U betaalt ook altijd een eigen bijdrage.

Ook voor 65+-ers uit de gemeente Baarn geldt een kortingstarief.

Kijk op de website van Regiotaxi Eemland-Heuvelrug voor meer informatie over de kosten en het aantal kilometers dat u kunt reizen.

Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u één van de onderstaande documenten hebben:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op taxivervoer vanuit de Wmo (bijvoorbeeld een regiotaxipas)
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een rolstoel of scootmobiel via de Wmo
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-Begeleiderskaart

Als u deze documenten niet heeft: een verklaring van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat u Valys nodig heeft.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag.nl. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys. U kunt bellen met Valys via telefoonnummer 0900-9630.

Taxivervoer naar werk of school

De Wmo-taxi is niet bedoeld om mee te reizen naar school of werk. Heeft u hier taxivervoer voor nodig, dan kunt u terecht bij het UWV.

Taxivervoer bij medische behandelingen

In sommige gevallen wordt het vervoer naar het ziekenhuis vergoed door de zorgverzekering. Dit betekent dat u er de Wmo-taxipas niet voor kunt gebruiken. Lees er meer over bij ziekenvervoer.

Organisaties

Wmo-loket

Gemeentehuis Loket Zorg en Welzijn - Loket...

 035-54 81 611 baarn.nlStationsweg 183743ENBaarn

Taxi

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod