Heeft u een beperking? Kunt u zelf niet fietsen of autorijden? En kunt u ook niet meer gebruik maken van het openbaar vervoer? Dan komt u misschien in aanmerking voor speciaal taxivervoer.

Regiotaxi Eemland-Heuvelrug

Heeft u vanwege een beperking speciaal taxivervoer nodig en kunt u niet op een andere manier reizen? Dan kunt u misschien korting krijgen op de Regiotaxi Eemland-Heuvelrug, via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Ook voor 65+-ers uit de gemeente Baarn geldt een kortingstarief. Met de regiotaxi kunt u van deur tot deur reizen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Loket Wonen, Zorg en Welzijn.

De gemeente bekijkt samen met u wat u aan vervoer nodig heeft en wat uw gezondheidsproblemen zijn. Als blijkt dat speciaal taxivervoer de enige oplossing voor u is, dan kunt u korting krijgen. U krijgt de korting via een speciale vervoerspas.

Het is gangbaar dat u met de regiotaxi samen met anderen reist. De taxi haalt dan verschillende passagiers op en rijdt dus niet altijd de kortste route van uw voordeur naar uw bestemming. U moet uw ritten minimaal een uur voor vertrek reserveren. Bel 0900 - 1122445 (lokaal tarief) of reserveer online. De vervoerder mag maximaal een kwartier vroeger of later komen dan het afgesproken tijdstip.

Meer informatie over reistijden, tarieven en zones vindt u op de website van,Regiotaxi Eemland-Heuvelrug. Ook zonder kortingspas kunt u gebruik maken van de regiotaxi. U betaalt dan het normale tarief.

Valys

Wilt u langere afstanden reizen, dan kan dat met Valys. Valys is bovenregionaal vervoer: meer dan 5 OV-zones of meer dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. U kunt met Valys ook een treinreis met een taxirit combineren.

Om met Valys te kunnen reizen heeft u een Valyspas nodig. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet u één van de onderstaande documenten hebben:

  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op taxivervoer vanuit de Wmo (bijvoorbeeld een regiotaxipas)
  • Een bewijs van de gemeente dat u recht heeft op een rolstoel of scootmobiel via de Wmo
  • Een gehandicaptenparkeerkaart van de gemeente
  • Een OV-Begeleiderskaart

Als u deze documenten niet heeft: een verklaring van de gemeente waarin wordt uitgelegd dat u Valys nodig heeft.

U kunt de Valyspas digitaal aanvragen op pasaanvraag.nl. Wilt u liever een papieren aanvraagformulier? Dit kunt u opvragen via de website van Valys. U kunt bellen met Valys via telefoonnummer 0900-9630.

Seniorenbus Welzijn Baarn

De Seniorenbus is een comfortabele bus die u vervoert naar bestemmingen binnen Baarn, Lage Vuursche, Eembrugge en het Hospice in Soest. Senioren en inwoners met een (tijdelijke) beperking kunnen, ongeacht hun leeftijd, gebruik maken van deze voorziening.

Altijd reserveren en op tijd klaarstaan!
Afspraken voor de Seniorenbus kunnen dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur gemaakt worden bij Welzijn Baarn, tel. nr.: 035-5421129. Vraag uw rit minimaal 1 werkdag van te voren aan.

U betaald een kleine vergoeding per rit, die bij voorkeur met PIN betaald wordt.

RITPRIJZEN Seniorenbus 2020

€ 1,45 enkele reis binnen Baarn (kern van Baarn)

€ 2,45 enkele reis buiten Baarn (Lage Vuursche, Sherpa of Nieuwenoord, Daelhoven Soest, Hospice Soest, Zuidereind, Eembrugge en Pijnenburg) Nieuw: Crematorium Laren (Weg over Anna’s Hoeve 1, 1251 SW Laren)

Informatie

Kilometerbudget

Met een Valys-pas kunt u een bepaald aantal kilometers tegen een laag tarief reizen. Dit heet het Persoonlijk Kilometerbudget (PKB). Voor de kilometers die u buiten dit budget reist, betaalt u het standaardtarief.

Het kan zijn dat u vanwege uw situatie recht heeft op extra kilometers met korting. Dit heet het Hoog Persoonlijk Kilometerbudget. Op de website van HoogPKB kunt u bekijken of u hier recht op heeft.

Hulpaanbod

Regio- of deeltaxi

Wmo voorziening taxivervoer en scootmobielen

Het kan voorkomen dat u bijvoorbeeld door een ziekte, ouderdom of...

Rolstoeltaxi

Organisaties

Wmo-loket

Gemeentehuis Loket Zorg en Welzijn - Loket...

 035-54 81 611 baarn.nlStationsweg 183743ENBaarn

Valys

Regiotaxi of deeltaxi

Meer info, melding of aanvraag

Vergelijk hulpaanbod