De jeugdgezondheidszorg (jgz) is er om de groei en ontwikkeling van kinderen te volgen. Als ouder kunt u er terecht met al uw vragen over de gezondheid, ontwikkeling en opvoeding van uw kind.

U krijgt te maken met de jeugdgezondheidszorg in de vorm van het consultatiebureau. Later zien de jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jgz uw kind op school.

Het consultatiebureau

Heeft u een baby, dreumes of peuter, dan krijgt u te maken met het consultatiebureau. In Baarn kunt u voor de Jeugdgezondheidszorg van 0-12 jaar (consultatiebureau) terecht bij:

GGD, locatie Baarn
Koningsweg 4
3743 EV Baarn

CONTACT

Jeugdgezondheidszorg
Op werkdagen van 8.00-17.00uur
T. 033-460 00 46 (Service Center)
E. jeugdgezondheidszorg@ggdru.nl

Het telefonisch spreekuur is elke werkdag van 08.30 -17.00 uur. Telefoonnummer: 033-4600046. Dit nummer is er ook voor het maken en/of wijzigen van afspraken.

Ouders met kinderen in de leeftijd van 0-4 jaar kunnen daarnaast chatten met een GGD-jeugdverpleegkundige. U kunt met al uw vragen over het opvoeden en opgroeien van uw kind terecht op de chatfunctie. De chat is geopend tijdens werkdagen, tussen 08.30 en 17.00 uur.

MAAK EEN AFSPRAAK! Het inloopspreekuur van het consultatiebureau is op maandag van 13.00-14.00 uur en woensdag van 13.00-14.00 uur. Alle andere consulten zijn op afspraak.

Op school

Vanaf de 4e verjaardag van uw kind verlopen de contacten met de jgz vooral via de school van uw kind. Er zijn 2 meet- en weegmomenten op school (rond de 5 en rond de 10 jaar). U krijgt hierover vooraf bericht.

De jeugdgezondheidszorg houdt vaak ook spreekuren op scholen. U kunt er binnenlopen met uw vraag.

Vaccinaties

Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind van de jgz-medewerkers. Heeft u de oproep hiervoor niet ontvangen, dan kunt u zelf contact opnemen.

Opvoedvragen

U kunt bij de jgz terecht met vragen over de gezondheid en ontwikkeling van uw kind. Maar ook als er iets in uw gezin niet lekker loopt, of u vragen heeft over opvoeden, kunt u terecht bij de jeugdgezondheidszorg.

Zie ook

Vergelijk hulpaanbod