Wilt u gezonder gaan eten? Het kan leuk zijn om dat samen met anderen te doen. Bijvoorbeeld bij u thuis, bij een kookcursus of in een buurtrestaurant.

Samen tafelen

U kunt eens wat mensen uitnodigen om bij u te komen eten. Bijvoorbeeld vrienden, familieleden of buren. Samen eten kan erg gezellig zijn. Is de maaltijd nog gezond ook, dan slaat u 2 vliegen in een klap.

Elkaar steunen en motiveren

U kunt natuurlijk samen de boodschappen doen, koken en eten. Maar dat hoeft niet elke avond.

U kunt ook alleen tips uitwisselen. Of gezonde recepten bedenken en uitwisselen. En u kunt elkaar steunen en motiveren om gezond te blijven eten en drinken. Breng uw omgeving daarom op de hoogte van uw goede eetvoornemens.

De kookclub

Is een kookclub iets voor u? U kunt een kookclub beginnen met mensen die u al kent en die het ook leuk vinden om gezond te koken. U kunt zich ook inschrijven voor een kookcursus of een kookworkshop.

Samen eten met buurtgenoten

Met ingang van januari 2020 kunt u iedere tweede en iedere laatste vrijdag van de maand een brunch nuttigen. De brunch bestaat o.a. uit een goedgevulde soep, altijd een warme snack (hamburger, saté, knakworstjes, o.i.d.), rauwkost, fruitsalade en diverse soorten brood/broodjes. Daarbij wordt koffie, thee, melk, karnemelk, chocomel, vruchtensap, frisdrank of een glaasje wijn geschonken.

De Brunch begint om 12.30 uur en u bent vanaf 12.00 uur van harte welkom!

Reserveren is mogelijk tot uiterlijk dinsdag om 12:00 uur voor de betreffende brunch bij De Leuning, Oranjestraat 8, T: 035-5422020

Seniorenrestaurants: iedereen is welkom!
Lekker eten is belangrijk. Het is een van de dingen die het leven mooi maakt. En het met elkaar aan de dis zitten is een gezellig en sociaal moment.
Bij Lyvore Santvoorde kunt u dagelijks mee eten in het restaurant.
Reserveren, 48 uur vooraf is noodzakelijk. Aanmelden bij de receptie van Santvoorde en vervolgens uw menu voorkeur invullen op de "weeklijst". Een driegangen maaltijd kost € 7,70. Etenstijd is dagelijk van 12:00 tot 13:00 uur. Informeer naar de mogelijkheden bij een zorgcentrum bij u in de buurt!

Ook in de wijken van Baarn worden initiatieven genomen om samen te eten. Oa. door Lokaal O en Sociaal Baarn. In de diverse zorgcentra zijn mogelijkheden om mee te eten.

Hulpaanbod

Samen eten

Brunch (2x per maand)

2x per maand is er in Welzijnscentrum De Leuning een gezamenlijke...

Lokaal aan Tafel met Akela

Akela kookt elke woensdagavond! Geniet in gezelschap van een...

Lokaal op Maandag Speciaal

Eindejaarseditie van Thee & Taart op Maandag Jongeren van het...

Agenda

Samen eten (Agenda)

Er zijn geen activiteiten.

Vergelijk hulpaanbod