U wilt graag leuke activiteiten ondernemen. Maar welke activiteiten zijn er? Een overzicht van de mogelijkheden.

Bij u in de buurt

In Baarn en omgeving zijn er allerlei centra, organisaties en (zorg-)instellingen die activiteiten organiseren. Dit heet ook wel sociaal cultureel werk.

Via de VVV Baarn, de Baarnsche Courant. Welzijn Baarn, de agenda van Welzijn Baarn op deze website, ikkenbaarn.nl, Paleis Soestdijk, Theater de Speeldoos, Kasteel Groeneveld, Volksuniversiteit Baarn, Teksttv op de lokale omroep RTV Baarn, uw huis-aan-huisblad, prikborden in de supermarkt, de bibliotheek, Activiteitencentrum (de Leuning) in de buurt en andere organisaties kunt u aan informatie komen over welke activiteiten er bij u in de buurt georganiseerd worden.

De Leuninfo

Het maandelijkse activiteitenaanbod "de Leuninfo", is elke maand verkrijgbaar bij Welzijn Baarn, de bibliotheek, het gemeentehuis en digitaal op de homepage van Welzijn Baarn. Daarnaast kunt u het blad per e-mail ontvangen.

Sport en bewegen

Op een sportvereniging of bij een sportschool kunt u 2 vliegen in een klap slaan. U leert nieuwe mensen kennen en u doet aan bewegen. Houdt u van hardlopen? Dan kunt u eens rondvragen naar loopgroepjes. U kunt ook gaan bewegen door een cursus of lessen te gaan volgen. Denkt u maar aan yoga, een vechtsport, schaatsen of skeeleren.

Wilt u meer weten over het sportaanbod in uw gemeente, kijk dan eens bij Beweegtips. U vindt er een overzicht van sportverenigingen en sportieve activiteiten, ook voor senioren. Bij Sport met een beperking vindt u meer informatie over aangepast sporten.

Een nieuwe hobby

Misschien kunt u een nieuwe hobby vinden door bij een club of een vereniging te gaan. Heeft u wel eens gedacht aan: toneel spelen, darten, meehelpen in de buurtmoestuin, salsadansen, schaken of een hobbyclub?

U kunt ook iets gaan doen met muziek, bijvoorbeeld een instrument leren spelen, zingen in een koor of lid worden bij een muziekvereniging.

Dit soort activiteiten kunt u vinden in het buurtcentrum bij u in de buurt of in het ouderencentrum.

Cursussen volgen

Er zijn in uw gemeente instellingen te vinden die cursussen organiseren op allerlei gebieden: computeren, kleding maken, fotografie, natuur, spiritualiteit, schilderen, filosofie. Voor voorbeelden kunt u op deze pagina kijken onder het kopje 'Hulpaanbod'.

Dit geeft u de mogelijkheid om iets leuks te leren, terwijl u ook nog nieuwe mensen leert kennen.

Voor de jeugd

In sommige buurten wordt veel georganiseerd voor kinderen en jongeren. In de gemeente Baarn worden activiteiten georganiseerd door het jongerenwerk van Welzijn Baarn. Daarnaast zijn er activiteiten rondom sport, kunst en cultuur, evenementen en vrijetijdsbesteding voor jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Bekijk het overzicht aan activiteiten in Baarn (PDF, 316,5 kB)

U kunt denken aan de speeltuin en aan een buurtreisje.

Misschien wordt er bij u in de buurt niet veel georganiseerd voor kinderen en jongeren. Als u zelf (of met een groep buren) een idee heeft, kunt u daar ook mee aan de slag. U kunt bij Pit Baarn, het wijkcentrum, bij scholen of bij vrijwilligersorganisaties in de buurt vragen welke mogelijkheden er zijn.

Zelf een activiteit organiseren

U kunt zelf op zoek gaan naar mensen die het leuk vinden om eens iets samen te doen: naar de film, wandelen, fietsen, kaarten, bridgen, vissen.

U kunt bijvoorbeeld een advertentie ophangen in de supermarkt of op het prikbord in het wijkcentrum. Of contact leggen via IkkenBaarn.nl of een buurtapp Nextdoor.

Als vrijwilliger aan de slag

Wilt u zelf ook uw steentje bijdragen? Dan kunt u misschien iets doen voor de buurtvereniging, de speeltuinvereniging, de buurttuin, de sportclub, de vrouwenorganisatie of voor een zorgcentrum.

Als vrijwilliger kunt u nuttig werk doen en u krijgt ongetwijfeld veel nieuwe contacten.

Meer tips?

Wilt u hulp bij het vinden van een leuke activiteit in de gemeente Baarn? Neem contact op met Pit Baarn. De Pit-medewerkers weten wat er te doen is in Baarn en kunnen u wegwijs maken.

Hulpaanbod

Activiteiten algemeen

Aquarellen

Er zal worden geschilderd met aquarel op doek/papier. Eigen...

Biljart dames

Door de mogelijkheid van coaching heeft het biljarten in De...

Biljart vereniging / club

Wekelijks komt de biljartvereninging bijeen om in clubverband te...

Recreatieve activiteiten voor senioren

Aquarellen

Er zal worden geschilderd met aquarel op doek/papier. Eigen...

Computer inloop donderdagochtend

Vragen op computergebied? Iedere donderdagochtend (09.30 tot...

Computer inloop maandagmiddag

Vragen op computergebied? Iedere maandagmiddag (13.30 tot 16.00...

Kaartmiddag of -avond

Klaverjassen

Kom gezellig klaverjassen! Het is niet alleen gezellig, maar...

Spelletjesmiddag

Iedere week gezellig met elkaar sjoelen, rummikuppen, scrabbelen...

Bridge - Bridgen

U kunt wekelijks, het gehele jaar door, BRIDGEN  op...

Jongerenwerk

Verjaardagsbox

Wanneer u de verjaardag van uw kind niet kunt vieren, omdat u de...

Lotgenotencontact

Aanmelding kan pas definitief worden na het intake gesprek....

Kinderwerk

Verjaardagsbox

Wanneer u de verjaardag van uw kind niet kunt vieren, omdat u de...

Lotgenotencontact

Aanmelding kan pas definitief worden na het intake gesprek....

Computercursus

Computercursus / Internetcursus Klik en Tik

In samenwerking met Seniorweb en Welzijn Baarn organiseert de...

Creatieve cursus

Cursussen

De inhoud van de cursus is afhankelijk van de gekozen cursus....

Cursus theater / musical

Teambuilding

Train je Team biedt leuke en leerzame teambuilding trainingen voor...