Het is goed om je kind te stimuleren om een muziekinstrument te gaan bespelen. Wanneer kinderen vanaf een jonge leeftijd in aanraking komen met muziek, kan dit namelijk een positieve invloed hebben op hun ontwikkeling. Het is wetenschappelijk aangetoond dat muziek belangrijk is voor de ontwikkeling van de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen.

Hobby's

Een leuke hobby kan ook voor kinderen een bron zijn van ontspanning. Het is dan wel heel belangrijk dat ze een hobby kiezen waar ze veel plezier in hebben. Er zijn allerlei mogelijkheden, maar de hobby moet in ieder geval passen bij hun leeftijd en de wereld om hen heen. Ze kunnen bijvoorbeeld iets kiezen wat hun vrienden ook doen, zodat ze bij de groep horen.

Stimuleren

Sommige kinderen hebben een beetje aansporing nodig om een hobby te vinden. Je zou je kind kunnen stimuleren door het bijvoorbeeld lid te maken van een bepaalde vereniging of club, zoals scouting of een sportvereniging. Vanuit buurthuizen en de brede school worden ook steeds meer creatieve activiteiten en sportactiviteiten aangeboden.

Je kunt kinderen ook een cadeau geven voor hun verjaardag dat hen prikkelt iets te ondernemen, bijvoorbeeld een bouwpakket voor een vlieger. Bedenk daarbij wel dat het belangrijk is voor kinderen om eigen keuzes te kunnen maken. Dwing ze niet tot iets wat je zelf het leukst vindt.

Tips

  • Creatief zijn: schilderen, kleien, tekenen.
  • Lezen, schrijven en rijmpjes maken.
  • Techniek: sleutelen aan oude radio's, modelvliegtuigjes bouwen, samen een tafeltje in elkaar zetten.

Het keurmerk van de betrouwbare opvoedinformatie van Opvoedinformatie Nederland. Opvoedinformatie Nederland zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Bron: artikel Hobby's en muziek op https://www.opvoeden.nl

Organisaties

Scouting

Scouting MKWJ - Wilco Jiskoothuis

 mkwj.nlDillenburglaan 13743AVBaarn

Scouting Merhula

 035-54 22 211 Merhula.nlAmsterdamsestraatweg 113744AABaarn

Ocrieteiland - Mango Kwane Huis

 06-33 80 65 96 mkwj.nlOcrieteiland 83741LDBaarn

Muziekschool

Crescendo

 crescendobaarn.nlPlataanlaan 33741WEBaarn

Stichting Muziek en Dans Baarn

 035-54 25 599 muziekendans.nlMargrietstraat 23742RCBaarn

Muziekdocent

Stichting Muziek en Dans Baarn

 035-54 25 599 muziekendans.nlMargrietstraat 23742RCBaarn

Stichting Leergeld

Sam& voor alle kinderen

 010-30 75 909 samenvoorallekinderen.nlVan Nelleweg 13044BCRotterdam

Vergelijk hulpaanbod